Home Szösszenetek Nyolc tuti tipp, hogy szebbé tedd a könyvespolcod!

Nyolc tuti tipp, hogy szebbé tedd a könyvespolcod!

Elárulok magamról egy sötét titkot: nem szeretem a könyveimet rendezgetni a polcon… Nem tudom miért, de sosem szívleltem igazán. De most, hogy ezeket a képeket megláttam, hirtelen kedvet kaptam hozzá. Ki érti ezt? 🙂

polcrendezes-01-konyvre

#1 – Könyvön könyv!

Túlcsordulnak a könyveid a polcokon? Ne csüggedj! A lakás különböző pontjain, például asztalon, éjjeli szekrényen, magányos varrógépen, netán a földre helyezett dobozokon alakíts ki egy könyves sarkot, kábé úgy, mint a képen. Hát nem zseniális megoldás?

polcrendezes-02

#2 – Színkavalkád

Rendezd színek szerint a könyveid, akár a szivárványt is kirakhatod!

polcrendezes-03

#3 – Mindent tudó tároló

A legtöbb családnál ott porosodik egy bőrönd, eldugva az ágy alatt. Szedd elő, tégy bele ilyen szépen könyveket, és máris új funkciót kapott a nem használt bőrönd!

polcrendezes-04

#4 – Virágos kedv

Ugye milyen gyönyörűen mutat a könyveknél a virág? Díszítsd így te is a polcod. De vigyázz az élő virággal, nehogy befogja a könyveidet.

polcrendezes-05

#5 – Arccal előre!

Ha sok a hely a polcodon, akkor a számodra legkedvesebbeket borítóval kifelé helyezd el. Régen én is így csináltam, és imádtam, de most már tele vannak a polcaim.

polcrendezes-06

#6 – Könyv-világítás

Tégy a polcod aljára apró lampionokat, világító karácsonyi füzért, és esténként amellett olvass (ha elég fényt ad). Sokkal hangulatosabb lesz úgy, meglásd!

polcrendezes-07

#7 – Éljen a minimalizmus!

Kevés a könyved és sok a helyed? Akkor a képen látható instrukciók szerint próbáld ki a minimalista stílust. Akár vegyítheted az “Arccal előre” ponttal is.

polcrendezes-08

#8 – Gyönyörű rendezetlenség

A kép magáért beszél: ugye milye jól tud állni a polcnak az össze-visszaság? De nézd meg a képet jobban: megvan ám a maga rendszere, például a színek összeállításában 🙂