Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

A nők, vagy a férfiak nézik többen a Shadowhunterst?

A Sorozatjunkie-ra felkerült a minap egy érdekes cikk, ami azt mutatja meg, hogy a sorozatok nézői közül milyen eloszlásban vannak nők és férfiak. Engem egyből a Shadowhunters adatai érdekelnek, mondom is miért.

Az első évad előkészületeinél az volt a Freeform, és az akkori showrunner, Ed Decter célja, hogy a férfiak nézzék elsősorban a sorozatot, ezzel kicsit ellensúlyozva a feminim sorozatok többségét a csatornán, alternatív nyújtva ezzel.

Éppen eme törekvésből született például az is, hogy ennyire komoly technikai feltételek mellett dolgoznak az árnyvadászok az Intézetben, miközben a könyvekben szó szerint tilos emberi technológiát alkalmazniuk az Árnyvadászoknak. Ez a Lady Midnightból is egyértelműen kiderül, ahol Blackthornék titkolják, hogy van egy régi számítógépük.

A második évadban az új készítőkkel megtörtént az irányváltás, maga a sorozat is egy hangyányit könyvhűbb lett. És mi a helyzet a nézőkkel? Első évados adatom sajnos nincs, de!

Az új részek nézőiből 28% a férfi, és 72% a nő. Ez azért elég beszédes, nem igaz? Persze azt érdemes figyelembe venni, hogy itt csak a tévét nézőkről van adat. Simán lehet, hogy a pasik megnézik Netflixen, vagy letöltik.


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading