Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvtrailer: Mészáros Dorka – Én vagy senki

A Könyvhétre jelenik meg a Tilos az Á könyvek gondozásában Mészáros Dorka Én vagy senki című műve, amihez most könyvtrailer is készült, alább meg is nézhetitek.

A trailer célja nem feltétlenül a sztori megismertetése, hanem a figyelemfelkeltés, és hogy olvasóként kérdéseket fogalmazzak meg magamban.

Az Én vagy senki videóban látható pár tinédzser: egy táncos, gót lány vagy a súlyzózó srác, akik ugyanazt tapasztalják: megjelenik előttik a 7/11 felirat. Mégis miért? Mi ennek a célja? A kérdéseket alapvetően feltettem magamnak, és láss csodát, a fülszöveg is ezekkel foglalkozik, és némi választ is ad. A trailer tehát mindenképpen célt ért, legalábbis nálam.

en-vagy-senki2

A könyvről a pagony oldalán jelent meg egy hosszabb cikk, ez alapján érdekesnek tűnik, de nem az én világom, így az olvasást passzolom, azt viszont meg kell jegyeznem, hogy a könyv borítója valami elképesztően jól néz ki, gratulálok a tervezőnek! Imádom, amikor a piros és a fekete különböző árnyalatai keverednek.

Zárószóként pedig halkan jegyzem meg, a 7/11 párosítást (ami július 11-re utal), látatlanban nem tartom túl szerencsésnek, mert rögtön a 9/11-re asszociálok tőle. Vagy ez lenne a cél?

01-soren-vagy-senkiMészáros Dorka – Én vagy senki
Kiadó: Tilos az Á könyvek
Megjelenés: 2016. június 11.
Online megrendelés: itt -20% kedvezménnyel

2014 nyarán tizenegy kamasz titokzatos üzenetet kap, amelyben ennyi áll: 7–11. Eleinte csak zaklatásnak vélik a dolgot, július tizenegyedikén azonban valaki megpróbálja megmérgezni őket – hárman meghalnak, egyikük zárt osztályra kerül. Heten maradnak.

Pont egy évvel később ismét megindulnak az üzenetek. Az életben maradt négy fiú és három lány úgy dönt, a saját kezébe veszik a nyomozást, hogy kiderítsék, ki vadászik rájuk.

Zénó, a laza zenész.
Aliz, a népszerű táncos.
Burni, a bulifelelős izompacsirta.
Nóri, a vad gót.
Erik, a magának való kocka.
Meli, a visszahúzódó orvospalánta.
Gergő, a tökéletes szívtipró.

A hét kamasznak meg kell tanulnia elfogadni egymást, és feldolgozni a fájdalmas múltat, hogy a rejtélyes gyilkos nyomára bukkanjanak, mielőtt még túl késő lesz. Mert az idő egyre fogy: kevesebb mint egy hónapjuk maradt


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading