Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Colleen Hoover – Losing Hope: Reményvesztett

Szkeptikus voltam, amikor elkezdtem olvasni a Losing Hope-ot. Őszintén szólva kételkedtem benne, hogy ebből valami jó is elsülhet, leginkább mert nagyot csalódtam a legutóbbi Colleen Hoover regényben. Ráadásul ez a Hopeless története, csak ezúttal Dean Holdertől elmesélve. Kicsit kételkedtem benne, hogy tényleg képes lesz-e az írónő izgalmasan elénk tárni kvázi ugyanazt, csak most más szemszögből.

Boldogan mondhatom, minden félelmem alaptalan volt, a Losing Hope legalább annyira felkavart, megérintett és elgondolkodtatott, mint a Hopeless. Isteni volt megismerni Dean gondolatait, átlátni a srác kusza életét, felidézni az adott jelenetet és összevetni, hogyan élte meg Holder és Sky. Ráadásul itt teljes mértékben kibontakozhatott a fiú, aki tényleg egy igazi könyves álompasi.

remenyvesztett-losing-hope

Ha netán valaki nem ismerné a sorozatot, annak hadd foglaljam össze a sztorit. Dean Holder és Sky gyerekkorukban jó barátok voltak, de aztán a lányt elrabolták, és a fiú csak évekkel később talált rá a lányra. Mindkettejük múltjában sötét titkok húzódnak, Dean testvére például öngyilkos lett. A két fiatalt a szerelem köti össze, és ahogy halad előre a sztori, egymásba kapaszkodva próbálják túlélni a múlt csapásait. Romantikus, felkavaró és nagyon őszinte történet ez. Mondhatni másodjára is imádtam.

Öt dolog, amit nagyon szerettem a Losing Hope-ban:

finding-cinderella

– Daniel! Ó, drága Daniel, alig várom már, hogy megjelenjen a Finding Cinderella, amiben ő lesz a főhős. A srác néha nagyon sok, legtöbbször idegesítő is, de azok a beszólások, az átírt nevek, meg a sok poén, hát naná, hogy engem is meghódított.

– Holder és Breckin közös jeleneteit imádtam. Nagyon vártam már, hogy felbukkanjon a meleg srác, kíváncsian voltam, miként vélekedik róla Holder. Ahogy barátságot kötöttek, és együtt videójátékoztak, hát azt imádtam. Jó volt őket együtt látni.

– Dean Holder levelei. A szívem szakadt meg akárhányszor levelet írt a halott testvéréhez. Az egész, ahogy a könyv leírta a két testvér kapcsolatát, a család szenvedését, nagyon megindított. Sok jó gondolat volt a kötetben az öngyilkosságról, a továbblépésről. Remélem sok embernek adott erőt ezzel az írónő.

– Az iskolai előzmények. A Hopelessből sejthettük milyen volt Holder előélete a suliban, mielőtt összejött volna Skyjal, de így, leírva annyira bejött. Az ebédlős jelenet Daniellel vitte a prímet.

dean-holder

– Sky és Holder közös jelenetei. Tulajdonképpen ugyanazokat a romantikus szálakat kaptuk meg, mint az előző részben, ugyanazokkal a jelenetekkel, mégis, imádtam, hogy ezúttal Holder szemén át látom Skyt.

Értékelés: 9/10

Az élmény majdnem maximális volt, de sokszor éreztem azt, leginkább a vége felé, hogy egy nő írta a könyvet, nem pedig egy férfi, és emiatt nem sikerült teljes mértékben visszaadni a fiús jegyeket. De félreértés ne essék, imádtam a könyvet és Dean Holdert is. Örülök, hogy elolvashattam a történetet, alig várom a folytatást!

Kinek ajánlom elolvasásra? Naná, hogy mindenkinek! Na jó, a kemény sztorikhoz szokott srácok talán csöpögősnek találnák, de egy próbát szerintem megér. Bocsi, ha sztereotípnek tűnik, de a lányok szerintem imádni fogják 😉

COLLEEN HOOVER – LOSING HOPE – REMÉNYVESZTETT BLOGTURNÉ

 •  A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Colleen Hoover legújabb regénye, a Losing Hope – Reményvesztett, mely a Reménytelen című sorozat második része. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere bemutatja a Reménytelenből már jól ismert történetet, ezúttal Holder szemszögéből.

  2015. június 18-tól minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

  losing-hope-btk

 • Mostani játékunk során egy kis nyomozásra invitálunk benneteket. Ha ismeritek Sky és Holder történetét, nagyon könnyű dolgotok lesz, ugyanis nincs más feladatotok, mint a srác bőrébe bújva, Hope nyomába eredni társasjátékunk segítségével.

  Feladat:
  1) A közös blogon lévő bejegyzésben (http://www.blogturneklub.com/2015/06/colleen-hoover-remenyvesztett.html) megtaláljátok a társasjáték szabályzatát, valamint a különféle jelmagyarázatokat. Olvassátok át figyelmesen, utatok során jól jöhetnek az instrukciók.
  2) Minden állomáson kaptok egy kérdést, valamint két választ. Döntsétek el, szerintetek melyik a helyes, és lépjetek előre annyit, ahányas számot láttok a válasz mellett. Továbbá az általatok helyesnek vélt megoldást/szót írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
  3) Ha ráléptek egy ábrára, kövessétek a közös blogon olvasható instrukciókat!
  4) A játék végén írjátok be a rafflecopter doboz erre kijelölt sorába, ide-oda lépegetés után, melyik mezőre lyukadtatok ki. Ez lesz a főmegfejtés, így több pontot is ér majd mint a többi.
  5) Fontos, hogy MINDEN feladatot teljesítsetek, ugyanis csak ekkor nyílik esélyetek megnyerni a kiadó által felajánlott 3 db Reményvesztett példány egyikét.

  6) Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

  Mitől mentes Sky és Holder randija?

  érintés (2)   vagy   csók (6)

  losing1