Karantén interjú Amira Stone-nal, a Kitaszítottak szerzőjével

Tavaly év végén jelent meg Amira Stone debütáló regénye, a Kitaszítottak, amit iszonyúan szerettem, értékelést is írtam róla, amit itt elolvashattok. A karantén interjú sorozaton belül az írónőt többek között a nagyon várt folytatásról kérdeztem, de szóba került a karantén is. Íme a beszélgetés!

Lassan két hónapja, hogy beütött a karantén és a koronavírus járvány. Te hogy éled meg ezeket a napokat? Miben változott meg legjobban az életed?

A szerencsésebbek közé tartozom, az életembe nem hoztak nagy változást a korlátozások. Zsúfoltabb és hangosabb a ház, kevesebb időm van saját magamra és sose unatkozom, de nagyon jól bírom. 🙂

És íróként hogy éled meg a karantént?

Jelenleg nagyon kevés alkalmam adódik arra, hogy leüljek a gép elé alkotni, ezt a karantén hátrányára írom. Ellenben az ihlet folyton jön, pont azért, mert összevissza cikáznak a gondolataim, és nem fókuszálok egy dologra. Jegyzetelgetek, de sokszor úgy érzem, soha nem lesz annyi időm, hogy mindet teljes történetté formáljam.

Már nagyon sokan várjuk izgatottan a Kitaszítottak második részét. Mesélsz nekünk róla egy kicsit? 🙂

A második rész kézirata leadásra került, bízom benne, hogy nem kell sokat várniuk az olvasóknak. A karakterek az első kötetben számos rossz döntést hoztak, és ezekre alapoztam a folytatást.

Konkrétumokat még nem mesélnék, csak annyit, hogy mindenkinek szembe kell néznie a hibái következményeivel, a tragédiával és a kialakult helyzettel. A megoldás érdekében a főszereplők új utakra terelődnek, és közben a világ is egyre jobban kinyílik. A mellékszereplők – sokak örömére – nagyobb teret kapnak. 🙂

Izgin hangzik! Az időbeosztás talán most még hangsúlyosabb, mint a karantén előtt volt. Hogyan tudsz zsonglőrködni a sajátoddal?

Mellőzöm a zsonglőrködést és elsuvasztottam az időbeosztásom. A harmonikus káosz mindennapjait élem, nincs két egyforma nap.

Mi hiányzik a legjobban a békeidőből? És mit adott számodra a karantén?

A rendszeres írás hiányzik. Mit adott a karantén? Sok-sok könyvet, hála a szűnni nem akaró akcióknak.

Utóbbit nagyon átérzem 🙂 Mi az, ami most a legjobban kikapcsol?

Az olvasás mindig kikapcsol, egy jó történet az álmosságot is kiűzi a szememből.

Mi volt az utolsó dal, amit meghallgattál, az utolsó film és sorozat, amit láttál és az utolsó könyv, amit olvastál? 🙂

A dal a Tones and I: Dance Monkey c. száma. Film nem jut eszembe, mostanában inkább sorozatokat nézek, legutóbb az American Horror Story: 1984-re esett a választás. Az éppen befejezett könyv pedig Hermann Hesse alkotása, a Rosshalde.

Amint véget ér a karantén mi lesz az első dolog, amit megteszel?

Kocsiba ülünk és meglátogatjuk a szülőket. 🙂

[su_heading]KARANTÉN INTERJÚ – BLOGTURNÉ[/su_heading]

 • Az utóbbi heteket mindenki nehezen éli meg, ezért a Blogturné Klub csapata egy kis meglepetéssel készült nektek: interjút készítettünk a kedvenc szerzőinkkel! Tartsatok velünk, kövessétek az állomásokat a jobbnál jobb beszélgetésekért, és hogy még többet megtudjatok a kedvenc íróitokról. Ha pedig játszatok velünk, megnyerhetitek a Blogturné Klub tagjai által felajánlott könyveket is!

 • Mostani nyereményjátékunkban arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyit tudtok az interjúalanyainkról, így minden állomáson egy-egy kérdést találtok a meginterjúvolt szerzőkkel kapcsolatosan! A feladatotok az lesz, hogy válasszátok ki a Rafflecopter dobozban azt a könyvet, amelyet meg szeretnétek nyerni, és válaszoljatok a feltett kérdésre egy-egy könyvcímmel!

  (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

  Mi a címe Amira Stone első regényének, mely ismertté tette a szerzőt?

  a Rafflecopter giveaway

 • [Blogturné Klub]
  05. 11. Sorok között – Ashley Carrigan
  05. 13. Könyvvilág – Tavi Kata
  05. 15. Readinspo – Papp Dóra
  05. 17. Hagyjatok! Olvasok! – Rácz-Stefán Tibor
  05. 19. Sorok között – Eszes Rita
  05. 21. Utószó – Moskát Anita
  05. 23. Sorok között – Amira Stone
  05. 25. Spirit Bliss Sárga könyves út – Pusztai Andrea
  05. 26. Sorok között – Kae Westa