Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Catana – Szerelmes pillanatok

Bevallom, én a könyv előtt nem igazán ismertem a Catana képregényeket. Mármint persze, szembe futott velem néha Facebookon, de csak lazán pörgettem tovább, sosem foglalkoztam igazán a jelenséggel. Aztán jött a könyv, és bumm! Tudtam, hogy nekem ez kell!

Korábban a Sarah’s Scribbles-képregényekről már írtam, és azokat nagyon szerettem. Catana képregényei is hasonló sémára épülnek, de itt minden jelenetnek a szerelem a témája, méghozzá Catana, és párja, John bődületesen hatalmas szerelme. A képregények pedig egy-egy édesebb, viccesebb pillanatot emelnek ki a páros életéből. A képeket mellesleg Catana és John valós élete inspirálta.

Ahogy a címből és a borítóból is kitűnik, ez a képregény nagyon szerelmes és baromira cuki. Tele van olyan édes, romantikus pillanatokkal, amik úgy eszébe juttatják az embernek, hogy mennyire jó dolog is szerelmesnek lenni.

Maga a könyv édes kis sztorikkal van tele, mint amikor a srác hamarabb felkel, hogy reggelit csináljon a lánynak, vagy a lány visszaadja a srác pulcsiját, hogy horjda megint, és visszavehesse tőle, amikor már újra átvette az illatát. Csupa olyan romantikus-szerelmes pillanatot tartalmaz a kötet, amit egy párkapcsolatban átélhet az ember.

Catana és John a való életben

A képregények legnagyob ereje szerintem abban rejlik, hogy az olvasó eszébe juttatja, milyen sokat számítanak az apróságok az életünkben. Mert a boldogságot nem abban kell keresni, hogy eljutunk-e Párizsba Valentin Napra, hanem az olyan apró pillanatokban, mint amikor a párunk új töltőt hoz nekünk, mert a régi megrepedt, vagy egy „jó reggelt” üzenettel erőt ad nekünk az egész napra. Ezek tesznek erőssé egy kapcsolatot, és jó dolog, hogy ezek a képek rávilágítanak minderre.

Ami nekem még itt baromira tetszett, az a humor. Hiszen ez a lány bohó, kicsit olyan dilis, de a szerethető módon, míg John egy nyugodt fazon, aki időnként nagyon el tudja engedni magát. Sok képkockán nevettem fel hangosan, egyszerűen jó volt ránézni a párosra, és átélni a boldogságaikat.

Az illusztrációkat viszont kicsit sajnálom. Az egyszerűsége nagyszerű, azzal semmi bajom nincs, nem kell ezt túlbonyolítani. Viszont amikor a szereplőket oldalról ábrázolták, és olyan baromi fura volt a szemük, na ott azért lestem nagyokat, mert olyan furán néztek ki így.

Illetve, a kötettel kapcsolatban van bennem még egy kicsit negatívabb érzés is: vajon ez nem fog lecsapódni úgy egyes olvasóknál, mint az Instagram-oldalak a tökéletes párokról? Mert a képregény alapján a maguk kis dilis-humoros mivoltában Catana és John szerelme lángoló, és olyan tökéletesnek tűnnek, mint az Instagram-párok a jól beállított és effektezett képeken…

Értékelés: 8/10

Megmosolyogtató, édes, aranyos képregények voltak ezek két hétköznapi ember lángoló, boldog és cuki szerelméről. Jól esett elmerülni az életükben, átélni a hétköznapi csodáikat, bár nem tagadom, néhol már kissé soknak éreztem ezt a nagy cukiságot.

Hogy tetszik a borító? Nagyon szép, az egyik legjobb illusztráció került a front oldalra.

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha tetszettek a neten lévő képregények, vagy kíváncsi vagy a Sarah’s Scribbles romantika xxl változatára, akkor ez a te könyved!

SZERELMES PILLANATOK – BLOGTURNÉ

  • Catana rövid kis képregényei szinte vírusként terjednek a neten, nem véletlenül: aranyosak, szeretnivalóak és tutira mindenki tud velük azonosulni.
    A Könyvmolyképző Kiadó most elhozza nekünk az ezekből a cukiságból összeállított gyűjtemény, a legjobb szerelmes pillanatokkal. Mi jobb is kellene Valentin-napra?
    Úgyhogy most a Blogturné Klub is beleveti magát Catana és párja hétköznapi boldog pillanataiba, mint egy puha felhőbe. Tartsatok velünk Ti is!

  • Mostani játékunk természetesen a szerelem jegyében telik! Összeszedtük nektek kedvenc párosaink nevét különböző könyvekből, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, melyik könyvben szerepeltek – és beírni a könyv címét a Rafflecopter doboz megfelelő soraiba.

    Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!

    Alex + Patrik

    a Rafflecopter giveaway
    https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

  • 02.08 – Deszy könyvajánlója
    02.09 – Nem félünk a könyvektől
    02.10 – Ambivalentina
    02.11 – Angelika blogja
    02.12 – Sorok között
    02.13 – Hagyjatok! Olvasok! EXTRA
    02.14 – Never Let Me Go
    02.15 – Ambivalentina EXTRA
    02.16 – Always Love a Wild Book
    02.17 – Spirit Bliss Sárga könyves út
    02.18 – Deszy könyvajánlója EXTRA
    02.19 – Hagyjatok! Olvasok!


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading