Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

A türelmetlenek: Családon belüli erőszakről mesél az új Arany Pöttyös

Egy felettébb komoly és elgondolkodtató regény érkezik a Könyvmolyképző Kiadónál hamarosan. Djaïli Amadou Amal többszólamú regénye nyers őszinteséggel mutatja meg, milyen a nők sorsa Közép-Afrikában. A türelmetlen nem önéletrajzi írás, de a valóság inspirálta, a szerző saját élete, lánytestvéreinek,
barátnőinek, nőrokonainak története.

Alább meg is nézhetitek a jól sikerült magyar borítót és a fülszöveget. Remélem erőt ad majd ez a kötet annak, akinek szüksége van rá!

Djaïli Amadou Amal – A türelmetlen

Nem akarok tovább türelemmel lenni! Elegem van. Belefáradtam a tűrésbe, megpróbáltam elviselni, de nem bírom tovább. Nem akarom még egyszer azt hallani, hogy türelem. Soha többé ne mondjátok nekem! Soha többé ezt a szót!”

Három fiatal nő, három élet, három összekapcsolódó sors. Ramlát elszakítják szerelmétől, hogy egy apja korú, gazdag férfihoz adják nőül.

Hindou-t alkoholista és drogos unokafivéréhez kényszerítik. Safira, miután húsz éven át szolgálta odaadó feleségként a férjét, kénytelen szembenézni azzal, hogy új asszony érkezik a házhoz.

Felkavaró történetükön, megrázó tanúvallomásukon keresztül elénk tárul minden brutalitása annak a világnak, ahol a nők tehetetlen áldozatként tűrésre vannak kárhoztatva, képtelenek érvényt szerezni jogaiknak, küzdeni az őket ért igazságtalanságok ellen. Türelem! Ez az egyetlen tanács, amit környezetüktől kapnak, hiszen elképzelhetetlen szembefordulni az öröktől fogva meglévő hagyományokkal és Allah akaratával.
Ez a három nő mégis megpróbálja.

Djaïli Amadou Amal többszólamú regénye nyers őszinteséggel mutatja meg, milyen a nők sorsa Közép-Afrikában. A türelmetlen nem önéletrajzi írás, de a valóság inspirálta, a szerző saját élete, lánytestvéreinek, barátnőinek, nőrokonainak története.

A nők bántalmazása, a családon belüli erőszak a világon mindenütt jelen van. Legyen hangja a „hangtalanoknak”!