Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Sword Catcher: Itt az új árnyvadász-mentes Cassandra Clare regény borítója és fülszövege!

Az utóbbi években több nagy Young Adult író fordult a felnőtt fantasy könyvek felé, mint Holly Black, Leigh Bardugo és a Tik-Tok kedvenc Sarah J. Maas. Most őket követi Cassandra Clare a sorban.

A Sword Catcher című regénye 2023. október 10-én jelenik meg Amerikában, és egy felnőtt fantasy lesz, ami teljesen elkülönül az árnyvadász könyvektől. Az eredeti borítót ma leplezte le a Paper Magazin, szerintem nagyon szép lett. Magyar megjelenésről még nincs hír.

Bár nem vagyok profi angolos, íme a fülszöveg ferdítése.

Cassandra Clare: Sword Catcher

Castellane vibráló városállamában a leggazdagabb nemesekben és a legzüllöttebb bűnözőkben vannak közös pontok: a gazdagság, a hatalom és a következő hedonista izgalmak állandó kutatása.

Kel egy árva, akitől elloptak az általa ismert életéből, hogy a királyi örökös, Conor Aurelian hasonmása legyen. A herceg mellett nevelkedik, ugyanazt tanulják, minden területre kiképezték. Ő és Conor testvérként szeretik egymást, de Kel tudja, az ő sorsa az, hogy meghaljon a hercegért. Más jövő elképzelhetetlen.

Lin Caster az ashkarok közé tartozik, egy kis közösséghez, akik még mindig rendelkeznek mágikus képességekkel. A törvény szerint a város falai mögött kell élniuk, de Lin, aki orvos, kimerészkedik, hogy Castellane betegeit és haldoklóit ápolja. A képességei ellenére sem tudja viszont meggyógyítani a legjobb barátnőjét, Mariamot, ha nem fér hozzá a tiltott tudáshoz.

Egy sikertelen merénylet kísérlet összehozza Lint és Kelt, akik belekeverednek a titokzatos „Rongyszedő” király alvilági hálójába. Mindkettőjüknek azt kínálja, amire a legjobban vágynak: ám ahogy leereszkednek az intrikák és az árnyak világába, Kel és Lin felfedezik a korrupciót és az összeesküvőseket, amik Castellane legsötétebb csatornáitól a paloták legmagasabb tornyáig érnek.

Miközben régóta őrzött titkok kezdenek kiderülni, fel kell tenniük maguknak a kérdést: megéri a tudás az árulás árát? Vajon a tiltott szerelem romba dönthet egy királyságot? És vajon Lin és Kel felfedezései háborúba sodorják a nemzetzüket, és káoszba a világot?