Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Jennifer L. Armentrout – Torn – Szétszakítva (Megveszekedett 2.)

A sorozat első kötete akkora függővéggel zárult, hogy nem volt bennem kérdés akarom-e folytatni. Hála a Könyvmolyképzőnek, amiért alig több, mint egy évet kellett csak várni a folytatásra. Olyan dolog történt itt, ami egy trilógiánál viszonylag ritka: sokkal jobb lett a második rész, mint az első. Szóval igen, ennyire élveztem ezt a könyvet, teljesen beleszerettem.

* Elolvasnád a könyveket is? Szerezd be őket a kiadótól! *

Ott nyitunk, ahol lezárult az előző kötet: Ivy megtudja, hogy ő az a bizonyos féltündér, akit keresnek, és akit ha teherbe ejt a tündérek hercege, akkor a kicsivel olyan kapukat nyithatnak a tündérek birodalmába, amivel minden tündér átjöhet az emberek világába, elhozva ezzel az apokalipszist. Nagyon szépen végigvitte a könyv azt, hogy Ivyt ez az információ hogyan érintette. Amikor elkezdett magára szörnyként gondolni az nagyon megérintett, az is, amikor az öngyilkosság gondolatán morfondírozott. Úgy szerettem eddig is Ivy karakterét, de most szerettem bele igazán.

A romantikus szál már az első részben is erős volt, de itt lett igazán tétje a dolgoknak. Ugye Rennek szó szerint meg kéne ölnie Ivyt az apokalipszis lehetősége miatt, ráadásul a múltjából tudjuk, hogy volt egy féltündér barátja akit megöltek, és lelkileg megviselte a dolog. Teljesen érthető volt, hogy Ivy miért retteg elmondani Rennek az igaza, hogy mennyire fél, hogy elveszítheti a férfi szerelmét, hiszen mostanra a kapcsolatuk igazán ideális, érezni lehet, hogy olyan szerelem az övék, amikor minden mozzanatukkal és tettükkel erősítik a másikat, és tényleg boldogok lehetnének együtt.

A feszültség Ivy titka miatt végig ott lappangott a sztoriban, pláne amikor a herceg is elkezdett felbukkanni. Viszolyogtam a karaktertől, de szerettem a jeleneteit, mert olyan jó dinamikája volt Ivyval, és ez a fajta embertelenség, amit Armentrout általa megmutatott kifejezetten érdekesen lett ábrázolva. A tündérek világából és jelleméből is többet kaptunk most, érdekes új karakteretek jöttek, és hátborzongató volt hallani, hogy mi is  a herceg terve… A csúcspont pedig egyértelműen az volt, hogy milyen új titkot, információt kaptak meg a főhőseink, ami teljesen más színben láttatta a történetet és a lehetőséget. Innen rengeteg út nyílt a lezárás felé, és el sem tudom képzelni, hogy Armentrout merre indul el.

A kis kedvencem, Tink is okozott nem kevés meglepetést és vidám pillanatot. A beszólásaiért még mindig oda és vissza vagyok, na de amikor leleplezte, hogy mit is tud ő igazán, hát sírtam a röhögéstől, de szó szerint. Kétségkívül ez volt a könyv legjobb jelenete, legalábbis a számomra. Úgy remélem, hogy a következő részben Tinkről még több minden kiderül majd, mert nagyon kíváncsi vagyok a karakterre, a múltjára és a titkaira. Például az is érdekel, hogy a herceg miért is tart a browniektól, legalábbis érezhetően nem akart találkozni a kissráccal az egyik jelenetben… Az pedig még most is fáj, hogy Tink nem kapott saját spin-off sorozatot. Ez a srác mindent is megérdemel.

Most elgondolkodtam azon is, hogy volt-e bármi, amit negatívnak éreztem a könyvben. És volt, méghozzá Ivy titkolózása bizonyos esetekben és személyekkel, de aztán végiggondoltam, hogy hé, micsoda lelki trauma érte őt, és végső soron ez a normális hozzállás, ez így teljesen valid. Szóval, nekem most tényleg minden tetszett a könyvben, és ezek után iszonyúan várom a harmadik részt.

Értékelés: 10/10

Ritka, ha egy második rész jobban tetszik az elsőnél, de itt ez történt. Ez a könyv egy pillanatra sem lassított le, tele volt izgalmas, dinamikus jelenetekkel, miközben kaptuk a szokásos Armentrout humort, a romantikát és a jobbnál jobb karaktereket.

Hogy tetszik a borító? Ugyanazt tudom mondani, mint az első résznél. Az ötlet és a cover modellek jók, de kivitelezésben kevésbé passzol nekem, túl elmosódott az egész.

Kinek ajánlom elolvasásra? A tündéres, erotikus romantikus könyvek rajongóinak mindenképpen ajánlott elolvasni!

* Elolvasnád a könyveket is? Szerezd be őket a kiadótól! *

A blogturnéról

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Jennifer L. Armentrout nagysikerű Wicked c. sorozatának folytatása, Torn – Szétszakítva címmel. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják Ivy és Ren történetének folytatását, melyben kötelesség és túlélés, szív és ész viaskodik egymással.

Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait és vigyétek haza a kiadó által felajánlott regény egy példányát.

Nyereményjáték

Mostani játékunk során nem lesz nehéz dolgotok. Minden állomáson összekevertük egy-egy szereplő nevét, nektek pedig nincs más dolgotok, mint helyes sorrendbe rakni a betűket és az így kapott nevet beírni a Rafflecopter megfelelő sorába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

DIVADNITSUAF

a Rafflecopter giveaway

További állomások

10/11 Dreamworld – Idézetek
10/13 Szaffi polca
10/15 Sorok Között – A filmről
10/17 Dreamworld
10/19 Sorok Között