Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Egyikünk hazudik: Íme 10 kedvcsináló idézet a Lehull a lepel duológiához

Most te következel címmel már magyarul is megjelent a Lehull a lepel második kötete, amiben egy újabb őrült kezdi el Simonhoz hasonlóan kiteregetni a diákok titkait…

Az első rész történetéből sorozat is készült, ami már magyarul is elérhető a Netflix műsorán Egyikünk hazudik címmel. Hoztam is 5-5 kedvcsináló idézetet a két kötetből!

Lehull a lepel

#1

„Egy szexvideó. Egy terhességről szóló álhír. Két megcsalási botrány. És mindez egyetlen hét leforgása alatt. Ha a Bayview Gimiben semmi mást nem ismernél, csak Simon Kelleher pletykarovatát, erősen elgondolkoznál rajta, hogy van-e itt egyáltalán bárkinek is ideje bejárni az órákra.”

#2

„Vicces, hogy működik ez a véletlenszerű hírnév. Az emberek először támogattak, pedig csalással és gyilkossággal gyanúsítottak meg. Aztán gyűlölni kezdtek, mert felvállaltam, aki vagyok.”

#3

„– Ő egy királylány, te meg egy izomagy – mondja. Állával előbb Bronwyn felé bök, aztán Nate-re. – Te vagy az ész. Te meg egy bűnöző. Mi itt mindannyian tinisorozatok szereplőit testesítjük meg.
– És te ki lennél? – kérdi Bronwyn. […] – Én a mindentudó narrátor vagyok – feleli Simon.”

#4

„A közösségi oldalakon a rólunk posztoló összes tinilány imádja Nate-et. Egyáltalán nem érdekli őket, hogy Nate egy elítélt drogdíler, mert az álmodozó tekintete mindent kompenzál.”

#5

„– Csak egy órára gyere át, amíg befejezzük a filmet… Megnézheted… a gyíkomat is. – Beletelik néhány másodpercbe, amíg rájövök, hogy egész másképp is lehet érteni ezt a megjegyzést. – Nem viccelek. Tényleg van egy gyíkom. Stannek hívják.
Bronwyn teli szájjal nevetni kezd, majd megfullad.
– Úristen! Tudod, egyáltalán nem jellemző rám… De egy pillanatra tényleg azt hittem, hogy másra célzol.
Erre én is elnevetem magam.
– Akkor ismerd be, hogy bejött neked ez a duma!
– Legalább nem anakondát mondtál – röhög Bronwyn.”

Most te következel

#1

„Most már csak az jár a fejemben, hogy milyen ritka, amikor találsz valakit, akivel egészen őszinte lehetsz, még akkor is, amikor a dolgok esetleg kellemetlenek vagy félelmetesek.”

#2

„Remek nap ez arra, hogy valaki meghaljon. Csak ne én legyek az…”

#3

„Nem értem, miért ragaszkodik a világ ahhoz, hogy kategóriákba sorolja a fiatalokat, holott soha nem kértük ezt, aztán meg dühösek ránk, hogy nem akarunk bennmaradni a kijelölt dobozunkban.”

#4

„Bárki is áll a Felelsz vagy mersz játék mögött, élvezi, hogy hatalma van felettünk. Mi pedig megadjuk neki ezt a hatalmat. Azzal, hogy foglalkozunk vele. És reagálunk. Az egész időnket azzal töltjük, hogy rettegünk, ki lesz a következő és mi az igazság.”

#5

„Nate elmosolyodik.
– Mire céloztál az elfojtással kapcsolatban, Maeve?
Érzem, ahogy felforrósodik az arcom, és nem tudok jobbat kitalálni, mint hogy betömöm az egész chipset a számba, és agresszíven rágni kezdem.”

 • A Könyvhétre megjelent a nagy sikerű Lehull a lepel könyv folytatása a Maxim Kiadó gondozásában. A Most te következel történetében visszatérünk a Bayview Gimibe, ahol mintha a történelem ismételné önmagát, csakhogy ezúttal nem egy blogon keresztül, hanem sms formájában lepleződnek le a diákok titkai. Három főszereplő szemszögén keresztül követhetjük az egyre veszélyesebbé váló történetet, illetve az első könyv rajongóinak nagy örömére a régi szereplők is feltűnnek. Ha Ti is ugyanúgy szerettétek a kezdő kötetet, tartsatok a turné tagjaival a folytatásban is!

 • A Netflixen már nézhető a Lehull a lepel könyv alapján készült sorozat Egyikünk hazudik címmel. Ehhez kapcsolódik a játékunk is, amely során a sorozat főszereplőiről láthattok egy képet minden állomáson, a feladat pedig annyi, hogy beírjátok a karakter nevét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

  Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

  a Rafflecopter giveaway

 • 06.23. Könyvvilág
  06.26. Kelly és Lupi olvas
  06.28. Sorok között
  07.01. Olvasónapló
  07.04. Readinspo