Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Tényleg szükség van egy második A fiúknak, akiket valaha szerettem filmre?

Ma egy hete, hogy a Netflix bemutatta A fiúknak, akiket valaha szerettem adaptációját. A film hatalmas siker, legalábbis, a közösségi médiás megnyilvánulások alapján. A kritikák is igencsak hízelgőek, sokan máris egy új klasszikusként emlegetik a romantikus komédiát. (Teljesen megérdemelten, tegyük hozzá)

Jenny Han trilógiát írt, így van még két másik Lara Jean & Peter Kawinsky sztori, amit képernyőre lehetne vinni. De én nagyon nem vagyok benne biztos, hogy érdemes lenne megtenni. Spoileresen folytatom!

Az első könyv függővéggel ér véget: Lara Jean éppen akkor indul bevallani az érzéseit Peternek. Ellenben a film vége happy end, a főszereplők összejönnek, boldogság van.

További nagy változás az, hogy csak a második regényben kerül nyilvánosságra Lara Jean videója, és az ottani cselekménynek ez a meghatározó motívuma: az, ahogyan törést okoz Lara Jean és Peter kapcsolatában az, hogy a fiú mennyire vehemensen védi Gent, átgázolva ezzel Lara Jean érzésein. (Egy kissé meg is utáltam emiatt Petert).

Ha eltekintünk a videós dolgon, akkor a második rész két fő dologra épül még: arra, miként próbál meg kvázi „anyaként” viselkedni Kittyvel Lara Jean és persze a szerelmi háromszögre. A második rész B-szeretője John Ambrose, aki dettó megkapja a lány levelét, és minél többször találkoznak, annál inkább kezd jó érzéseket táplálni iránta Lara Jean, pláne, mert Peter szemét vele.

Na és akkor ezek után: tényleg szükség van a második filmre? Mert szerintem nincs. Bármennyire is szerettem, úgy érzem, csak a második könyvet nem érdemes feldolgozni, hiszen a videós fő szálat már ellőtték, egy szerelmi háromszög miatt pedig leforgatni egy második részt nem jó ötlet.

Persze, ha netán a harmadik részből lenne film, ahol a továbbtanulás az egyik fő téma, az már kicsit más kérdés, azt elfogadnám én is. De – ha csak nincsenek a forgatókönyvíróknak nagyon jó ötletei – meg kéne szerintem hagyni az első film tökéletesen romantikus lezárását.

És van-e esély egyáltalán egy újabb filmre? A siker szemmel látható, a színészek a nyilatkozataik alapján benne lennének, és ezt megerősítette a rendező, Susan Johnson is. A kérdés már csak az, hogy a Netflix belevág-e. Amint kiderül, megírom!


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading