Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Legacies – A sötétség örököse: Megnyugtató sorozat finálét ígér a kreátor

13 év után véget ér a Vámpírnaplók-univerzum a The CW-n, ugyanis 2022. június 16-án bemutatásra kerül a Legacies – A sötétség örököse fináléja. A történet a Vámpírnaplókból megismert Klaus és Haley lányáról, Hope-ról szól, aki a Salvatore Akadémián kezdi meg tanulmányait a szülei halála után.

A sorozat egyik kreátora, Julie Plec a sorozat kaszáját a Trónok harca Vörös nászához hasonlította, hiszen aznap este a The CW másik 7 sorozattól is elbúcsúzott: Charmed, Legends of Tomorrow, Dynasty, The 4400, In the Dark, Naomi és Roswell, New Mexico.

Julie Plec azóta újra tweetelt, amiben elárulta, hogy a The CW igazgatója, Mark Pedowith és csapata meg akarták menteni a Legaciest, de éppen felvásárlás alatt áll a csatorna, így erre nem volt lehetőségük. Viszont időben szólni tudtak Plecnek, aki az évadzárót emiatt úgy alkotta meg, hogy sorozatzáróként is funkcionáljon, és ne maradjon keserű szájíz a nézőkben. A Legacies mellett ugyanezt el tudták érni a Roswell, Nex Mexicónál is, aminek szintén Plec volt az egyik kreátora.

Plec továbbá elárulta azt is, hogy a Legacies fináléjánál olyan meglepetést kapunk, amire a Vámpírnaplók-univerzum rajongói már régóta várnak. Jó eséllyel egy nagy visszatérőről lehet szó, sokan már most Nina Dobrev és/vagy Ian Somerhalder felbukkanásában reménykednek. A sorozatban Elena és Damon amúgy többször szóba került, az egyik részben például Alaric hozzájuk ment vacsorázni, amikor a lánya, Josie Elenáéknál élt. Mondjuk az sem ártana, ha az ikrek anyja, Caroline végre feltűnne, ugyanis kissé hiteltelen, hogy ennyi év alatt nem látogatta meg a lányait.

A Legacies utolsó évada amúgy is bővelkedett visszatérő karakterekben, feltűnt ugyanis eddig Freya (Riley Voelkel), Kol (Nathaniel Buzolic), Marcel (Charles Michael Davis) és Rebekah (Claire Holt) is. Reméljük bővül még a kör! Ami a kaszát illeti, én annyira már nem sajnálom, mert eléggé változó volt a Legacies minősége, és így, ha méltó finálét kap, mosollyal az arcomon gondolok majd az eddigi négy évadra.