Home Könyvek listák 21 kérdés & válasz blogolásról és blogturnéról (BTK születésnapi turné)

21 kérdés & válasz blogolásról és blogturnéról (BTK születésnapi turné)

Hihetetlen, de igaz: máris 5 éves lett a Blogturné Klub, aminek jómagam kicsivel több, mint 4 éve vagyok a tagja. Az ünneplés során most az olvasók kérdéseire felelünk, íme, az én válaszaim!

Nem fásultatok még bele a turnézásba?

Még mindig nagyon szeretek olvasni, és mostanra megtanultam már azt, hogy mennyit tudok bevállalni. Ha netán túlvállalnám magam, csökkentem a mennyiséget, vagy csak extrázok, így az “időre olvasással” már nincsenek gondjaim, így magába a turnézás poziív részébe sem fásultam bele.

Viszont a Blogturné mögötti feladatokba már igen. Gondolok itt arra, hogy időnként KF-nek kell lenni, azaz megszervezni a háttérben a turnét. Ez a része nagyon fárasztó. Már felvetettem a lányoknak ötletként, hogy alkalmazzunk egy titkárt, aki megcsinálja helyettünk, de nem haraptak rá 🙁 Talán majd jövőre 😀

Mi a legpozitívabb élmény, amit az elmúlt 5 év alatt szereztetek a Blogturné Klub kapcsán?

Nekem ez egyértelmű. Sosem felejtem el a pillanatot, amikor megérkezett a Párválasztó harmadik része e-könyvben. Csak ültem az ágyamon, a sírás kerülgetett, mert olyan boldog voltam, hogy máris olvashatom. (A megjelenés előtt kb. 1 héttel kaptuk meg). De persze sok minden mást is fel tudnék sorolni, pl. az élő találkozások a lányokkal mindig isteniek.

Melyik volt az első könyv, amit elolvastál?

Blogturnésból Richelle Meadtól a Vámpírakadémia. A lányok a csoportban nagyon dicsőítették, így megjött a kedvem hozzá. Szerelem volt első olvasásra, utána a sorozat öt maradék kötetét egy hét alatt lezúztam, annyira bejött. Ha nincs BTK, nagy eséllyel nem olvasom el a Vámpírakadémiát, így jár a köszönet a lányoknak az ajánlásért 🙂

Előfordult olyan, hogy nem tetszett egy könyv, de mégis jó értékelést írtatok róla, hogy az adott kiadóval megmaradjon a jó kapcsolat?

Nem a kiadók felé tartozunk elszámolással, hanem az olvasóink felé. Így nem, teljességgel kizárt, hogy jót írjak valamiről, amit nem tartok annak. Ilyen esetben kilépek a turnéból, vagy extrázom. Olyan volt, hogy turné után pár héttel írtam meg a véleményt a könyvről. (Ez volt pl. a Visszafojtott lélegzet)

Több fantasy turnét szeretnék, lehetséges? 🙂

Ha YA fantasy és érdekesnek tűnik a könyv, akkor csatlakozom. Felnőtt fantasy nem annyira az én terepem, de egyszer majd próbát teszek.

Olykor előfordul, hogy olyan könyvekről is írtok, aminek nem szeretitek a műfaját. Miért van ez?

Mert néha igenis ki kell lépni a komfortzónából, és kipróbálni valami újat. És szerencsére eddig sok próbálkozásom bevált. Pl. gyerekkönyveket nem nagyon olvastam felnőttként, de a BTK-hatására elolvasott Csodácska és a Matilda is maradandó élmények lett. Vagy ott az Ambrózy báró esetei, amibe a krimi vonal miatt nem akartam belekezdeni, és naná, hogy imádtam végül. Oké, nem mondom, hogy mindig működik a dolog, értek már csalódások, de néha nem árt próbálkozni.

Történt már olyan, hogy összevesztetek egy könyvön? Mindenki máshogy látta, máshogy jött át neki, máshogy értelmezte.. Ha igen, akkor melyik volt az?

Deszyvel szoktunk nagyon jókat vitázni könyvekről, mert általában teljesen másként látjuk a történetet, a karaktereket. Pont ezért szeretem elolvasni az értékeléseit (és a többiekét is :)), de csak szigorúan azután, hogy megírtam a sajátomat. És melyik volt a legutóbbi? Deszy megírta, hogy a The Young Elites, előtte meg az Inkább boldogról volt emlékezetes vitánk.

Van olyan könyv, aminél epekedve várjátok a folytatást (de az csak nem akar eljönni)?

Nincs olyan könyvszerető, akinek ne lenne ilyen. Nálam a legutóbbi szívfájdalom a Dorothynak meg kell halnia, amiből nagy bánatomra pont az utolsó rész nem jön magyarul. A szívem szakad meg.

Melyik a kedvenc könyved?

Csak egyet mondhatok? Az ideiek közül az Inkább boldog.

Van úgy, hogy nagyon szerettek egy írót, de az aktuális könyvét utáljátok? Ha igen melyik könyv az?

Na ezen most sokat gondolkodtam, és igen, van ilyen sajnos. A szerző első könyvét nagyon imádtam, a másodikat kevésbé, a harmadikat meg nagyon nem. Sajnos van ez így. (Nevet nem mondhatok, kérlek ne kérjétek)

Ha egy könyv nagy ellenszenvet váltott ki belőletek, más oldalakon lévő értékeléseknél, ahol pozitívan áradoznak róla, éreztek késztetést arra, hogy hozzászóljatok és elmondjátok a saját véleményeteket?

Nem igazán. Ha ilyesmit látok, inkább bemásolom Deszynek pár WTF kíséretében.

Honnan jött a blogod neve?

Nagyon nem tudtam, hogy mi legyen, több tippem is volt. Aztán megláttam a Tamarra Webber könyvnél a sorozatcímet, és tudtam, hogy ez lesz az igazi. Szóval igen, csukjatok le, csórtam 🙂 (Amúgy poén, hogy nem olvastam a könyveket)

Milyen könyvformátumot szeretsz inkább, miért? Nyomtatott vs. Ebook vs. Hangoskönyv.

Hangoskönyvet semmiképpen, mert nagyon könnyen elterelődik a gondolatom másra. Egyszerűen nem tudok eléggé koncentrálni. Papír könyvet se nagyon szeretek olvasni, mert kényelmetlen tartani. Az e-könyvekbe vagyok szerelmes, azt a legjobb, legegyszerűbb olvasni, de imádom, hogy a polcaimon ott vannak a kicsikéim.

Hány oldalas volt a leghosszabb könyv, amit valaha olvastál?

Fogalmam sincs. Talán az Ármány és kézfogó a maga 704 oldalával.

Szoktál jegyzetelni olvasás közben?

Soha, pedig nem ártana az értékelésekhez. Kár, hogy nem vagyok én ennyire precíz.

Ha írnál egy könyvet, milyen címet adnál neki?

Fogadj el!, Túl szép, Mikrofonpróba, Élni akarok! és Kapcsolatpróba. A többin még gondolkodom 🙂

Egészítsd ki: Bárcsak több …………. témájú könyv lenne

LMBT, mi más. Keresem, kutatom az LMBT könyveket, de sajnos elég kevés van belőlük, pedig olyan jó lenne többet olvasni a témában. Talán, majd egyszer.

+ 1 nekem szóló olvasói kérdés:
Tibinél vettem észre (persze csak azért, mert szívesen olvasom az írásait), hogy az idő megszépíti a könyves élményeit, amikor posztok “ezt is úgy szerettem” hozzászólással, miközben az eredeti kritikája olyan hümmmm-re sikerült – tényleg így van, vagy csak a kapcsolatot tartja így a követőivel??

Először is, örülök, hogy szereted az írásaim 🙂 És igen, egyértelműen én vagyok az az ember, akinek az idő megszépíti a könyves emlékeit. Pár hét-hónap távlatából valahogy eltűnnek a hibák a fejemből, és csak a jóra gondolok az adott könyvből. Persze nem mindegyiknél, de a legtöbb kötetnél igen. Azt, hogy ez jó vagy rossz tulajdonság, képtelen vagyok eldönteni 😀

+1 kérdés Deszytől
Milyen könyvet nem vennél soha a kezedbe és miért?

Gyűlöletkeltő könyveket, mint Hitlertől a Mein Kampf. Szerintem felrobbannék a dühtől olvasás közben, és nem hiányzik ez a plusz feszültség. És igen, mondhatjuk, hogy sosem árt megismerni azok véleményét, akik radikálisan másként gondolkodnak, mint mi, de van egy szint, amit már nem vállal az ember. (Nem mintha Mein Kampf blogturnét szerveznénk :D)

5. SZÜLINAPI BLOGTURNÉ

 • Fennállásának ötödik évfordulójához érkezett a Blogturné Klub, amit természetesen szerettünk volna Veletek együtt megünnepelni – hisz ti is részesei vagytok ennek az élménynek.
  Ennek örömére kezetekbe adtuk a gyeplőt, teret engedhettetek legkíváncsibb éneteknek és tabuk nélkül kérdezhettetek tőlünk. Most pedig rajtunk a sor, hogy megválaszoljuk őket.

  Tartsatok velünk, ha kíváncsiak vagytok, kik rejtőznek a blogok mögött, netán szeretnétek bekukkantani a kulisszák mögé, és megismerni pikáns-belsős élményeinket! És ahogy azt már megszokhattátok, ezúttal sem hagyunk Titeket nyeremény nélkül.

 • 6 meglepetéskönyv kerül kisorsolásra! Minden állomáson egy-egy bloggerünk jellemzőit találod, ami alapján meg kell tippelned, kiről van szó és beírnod a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
  Figyelem! Csak magyarországi címre postázunk, a nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon a kiküldött értesítőre, utána automatikusan újat sorsolunk.

  Megvetekedett fanatizmussal rajong Kenyonért, az Urban Fantasyk és a Paranormális románcok kedvelője, film és sorozat függő, rettentő rossz, de annál lelkesebb gamer.

  a Rafflecopter giveawayhttps://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 09/07 Kelly & Lupi olvas
  09/08 Függővég
  09/09 Deszy könyvajánlója
  09/10 Sorok Között
  09/11 Dreamworld
  09/12 Nem félünk a könyvektől
  09/13 Spirit Bliss Sárga könyves út
  09/14 Könyv és más
  09/15 Never Let Me Go
  09/16 Könyvvilág
  09/17 Ambivalentina
  09/18 Zakkant olvas
  09/19 Hagyjatok! Olvasok!
  09/20 Betonka szerint a világ…
  09/21 KönyvParfé
  09/22 Olvasónapló
  09/23 Insane Life
  09/24 Szembetűnő
  09/25 A Szofisztikált Macska
  09/26 Blogturné Klub