Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Só és bánat háza: Új retelling a Vörös Pöttyösök közt

Márciusban érkezik magyarul Erin A. Craig sikerkönyve, a Só és bánat háza. Évek óta szembejön velem ez a könyv, rengeteg külföldi könyves booktuber és vlogger szerette, és hát, a gyönyörű borítója mellett is nehéz szó nélkül elmenni.

A kötet egy retelling, a Széttáncolt cipellők mese az alapja, de nagyon egyedi módon tálalja a sztorit. Ráadásul stand alone kötetről van szó, ami nekem most plusz egy ok arra, hogy repüljön a kívánságlistámra. Alább a magyar borítót és a fülszöveget nézheted meg.

Erin A. Craig – House of Salt and Sorrows – Só és bánat háza

Ahogy gyönyörű testvérei egymás után titokzatos körülmények közepette életüket vesztik a szigeten, ahol magányos birtokuk áll, Annaleigh kénytelen fényt deríteni a családját kísértő átokra.

Gondold meg, kivel táncolsz…

Egy tengeri villában tizenkét megátkozott nővér él.

Annaleigh burokban éli az életét Highmoorban a nővéreivel, az apjával és a mostohaanyjával. Egykor tizenketten voltak, de most, hogy négy lány élete hirtelen véget ért, magány kísérti a pompás termeket. Egyik haláleset tragikusabb a másiknál – egy járvány, egy esés, egy fulladás, egy zuhanás –, és a környező falvakban azt pletykálják, hogy a családot megátkozták az istenek.

Annaleigh-t kísérteties látomások kínozzák, és egyre erősebben él benne a gyanú, miszerint a nővérei nem balesetet szenvedtek. A lányok minden éjjel kiszöknek otthonról, hogy fényűző bálokra látogassanak el, hajnalig táncoljanak selyemruhájukban és csillogó cipellőjükben, és Annaleigh nehezen jut dűlőre, megakadályozza-e őket ebben vagy csatlakozzon hozzájuk a tiltott találkozókon. Kivel – vagy inkább mivel – táncolnak valójában?

Amikor Annaleigh közelebb kerül egy titokzatos idegennel, aki maga is titkokat őriz, versenyt kell futnia az idővel, hogy eloszlassa a családjára boruló sötétséget, még mielőtt őt magát ragadja el legközelebb.

A House of Salt and Sorrows – Só és bánat háza lebilincselő regény tele mágiával, fátyolszövet szoknyákkal és hosszú, sötét folyosókkal. Készülj fel, magával ragad!

* (Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)