Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Ismerd meg a Shadow and Bone négy új szereplőjét! (Könyves leírások)

Már megkezdődött Magyarországon a Shadow and Bone: Árnyék és csont második évadának forgatása. Ennek keretén belül a négy új főbb szereplőt is leleplezték, ráadásul az alábbi cuki videóban a már jól ismert kedvencek mutatják be az újoncokat.

De kik is ezek az új karakterek? Miket lehet tudni róluk? Mind a négyen (természetesen) Leigh Bardugo könyveiből érkeztek, így azért lehet sejteni, hogy milyen szerepük lesz a sorozatban, hiszen eddig viszonyleg hűen követték a karakterek terén a könyveket, még ha össze is mosták valamelyest az Árnyék és csont és a Hat varjú idővonalát. Alább le is írom, hogy mit csináltak ők a könyvekben.

* A leírások minimális könyves spoilereket tartalmazhatnak! *

Lewis Tan – Tolya Yul-Bataar + Anna Leong Brophy – Tamar Kir-Bataar

Róluk érdemesebb egyszerre beszélni. Ikrekről van szó, akik Stormhund hajóján teljesítenek szolgálatot. Mindketten vallásosak, és abban hiszen, hogy a grisa-erő egy isteni adottság. A könyvekben különösen hisznek Alinában, és abban, hogy az ő napfény-ereje isteni megtestesülés. (A könyvekben kész vallást építenek fel Alinára, kérdés ezt mennyire erősen veszik majd át a sorozatban). Egyébként Tolya és Tamar is rettenthetetlen, erős harcosok, akik megannyi meglepetést tartogatnak.

Patrick Gibson – Nikolai Lantsov

Az olvasók egyik kedvence, és nem véletlenül, zseniális a srác. Rendkívül okos, intelligens, jól vág az esze, és tök jó a humora is, remélem ez a sorozatban is megjelenik. Ő a ravkai király második fia, akiről viszont azt pletykálják, hogy nem a királytól van, ami sok nehézséget okoz neki. Miután elhagyja az udvart, Sturmhond néven válik híres kalózzá, de senki sem tudja róla, hogy ő Nikolai herceg. Később visszatér a háború sújtotta Ravkába, hogy bármi áron megmentse az országát.

Jack Wolfe – Wylan Hendriks (a könyvben Van Eck)

Az új szereplők közül ő a kakukktojás, ugyanis Wylan a Hat varjú duológia egyik főszereplője, csak őt eddig nem ismerhettük meg a Netflix sorozatban. Wylan egy gazdag kereskedő egyetlen fia, az apja viszont gyűlöli őt, mert a fiú nem tud megtanulni olvasni. Miután a mostohaanyja teherbe esik, a férfi megpróbálja megölni a fiát, de utána Wylan csatlakozik Kazhoz és a varjúkhoz. Amúgy, LMBTQ karakter, a könyvekben Jesperrel jön össze.

Készültek ám közös képek is, egyiken a négy újonc, a másikon pedig a teljes csapat látható. Adódik persze a kérdés, hogy mikor láthatjuk a Netflixen a második évadot. Ha tippelnem kéne, 2023 első felét mondanám, hiszen sok utómunka lesz a felvételeket követően, gondolok itt elsősorban a speciális effektekre.