Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Új könyvadaptáció főszerepében bizonyíthat Florence Pugh

Idén nyáron úgy tűnik már végre bemutatják a Fekete özvegyet, amiben Florence Pugh is nagyot alakít, de láthattuk őt már a Kisasszonyok egyik főszerepében is.

Az Oscar-jelölt színésznő ezúttal egy pszichológiai thriller főszerepében bizonyíthat. A film Emma Donoghoue A csoda című könyvéből készül, pár éve egy Donoghoue-adaptáció, A szoba főszerepe Oscart ért Brie Larsonnak.

A forgatások nagy eséllyel augusztus környékén kezdődnek Írországban. A filmet Sebastian Leilo rendezi, a forgatókönyv írásban az író, Emma Donoghoue is részt vesz. Más szereplőt egyelőre nem jelentettek be. Íme a könyv fülszövege!

Emma Donoghue – A ​csoda

A 19. századi Írország kellős közepén, az ingoványos, tőzegszagú lápvidéken a burgonyavész és a tömeges kivándorlások miatt megfogyatkozott lakosság életét a katolikus vallás, a helyi hiedelemvilág és a csekély élelem megszerzése határozza meg. Ezt a kilátástalanságot ragyogja be egy tizenegy éves kislány, aki valódi látványosságnak számít a környékbeliek szemében. Anna O’Donnell négy hónapja nem vett magához táplálékot. Szülei és orvosa állítják, hogy a kislány nem csaló, hanem maga a csoda.

Lib Wright egykor a krími háborúban szolgált ápolónőként. Az ott tapasztaltak megkeményítették őt, gyakorlatias, szkeptikus és cinikus nőként érkezik az aprócska ír faluba, ahol azt a feladatot kapja, hogy leleplezzen vagy minden kétséget kizáróan alátámasszon egy égbekiáltó szélhámosságot. Két hétig kell megfigyelnie Annát.

Emma Donoghue legújabb mesterműve két nagyon különböző ember története, akik visszafordíthatatlanul részesei lesznek egymás életének. Érzékenyen megírt pszichológiai thriller a szeretet küzdelméről a gonoszsággal szemben.