Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Az éden gyermekei – Új Young Adult disztópia jön magyarul!

Régi vágyam vált valóra: érkezik magyarul Az éden gyermekei című Young Adult disztópia!

És miért is vártam ezt ennyire? Mert Joey Graceffa az írója, aki az egyik első youtuber volt, aki coming outolt, emellett még énekel is. A Don’t Wait című dalát imádtam 2015-ben, a videokliptől pedig (amiben egy LMBT tündérmese elevenedik meg) oda és vissza voltam. (Ezt nézhetitek meg fent). Szóval ezek után gondolhatjátok mennyire vártam, hogy megjelenjen Graceffa első regénye!

A könyv végül a gyönyörű eredeti borítójával jelenik meg várhatóan április 15-én a Maxim Kiadó Dream válogatás sorozatában, Béresi Csilla fordításában. Íme a borító és a fülszöveg.

 

Joey Graceffa – Az éden gyermekei

Az emberiség által tönkretett Földön majdnem minden élet elpusztult. Kétszáz éve azonban egy zseniális tudós, Aaron Al-Baz kialakított egy mesterséges világot, Édent. Úgy tervezte, hogy az emberek majd itt várják ki, hogy a Föld évszázadok alatt meggyógyítsa önmagát.

Legalábbis ezt tanítják az ökotörténet tananyagok, és így tudja Éden minden átlagos lakója.

Mivel Éden befogadóképessége korlátozott, minden párnak csak egy gyermeke lehet, a második gyermekek sorsa halál. Ez várt volna Rowanra is, ha édesanyja nem rejtegette volna

születése óta. A lány időközben tizenhat évessé cseperedett, de teljes elzártságban él, amit egyre nehezebben visel. A kamasz Rowan olyannyira kiéhezett a külvilágra, hogy éjszakánként kerítésük tetejéről szemléli a várost, majd egy este titokban felfedezőútra indul. A kaland során nemcsak csak a romantikával találkozik életében először, de az események sodrában egy olyan titok derül ki számára, ami alapjaiban rengeti meg világát.

Rowannak menekülnie kell, hogy megmentse az életét. És bár a jövő bizonytalannak tűnik, talán változást hoz, és egy új remény ígéretét is tartogatja számára.