Home Képregény adaptációk Könyvkritika: 5 perces Marvel történetek

Könyvkritika: 5 perces Marvel történetek

A Pókemberes Marvel kötet nagy izgalommal vágtam bele a Marveles történetekbe, hiszen a Pókemberes bejött. Sajnos ez a közös gyűjtemény nem varázsolt el annyira, talán mert hiányzott belőle a Pókemberre jellemző humor.

Itt is tizenkettő történetet kaptunk, többek között Marvel Kapitány, Vasember, Amerika kapitány, A Galaxis őrzői és az új Pókember, Miles Morales voltak a főhősök. A sokszínűségnek örültem, jó volt többekről mesét olvasni, a Fekete özvegy és Sólyomszem kettősséről szóló mesének különösen örültem, mert a filmekben kissé hanyagolva érzem mindkét karaktert, itt viszont kellően szerethető volt a sztori az emlékezetét vesztett Sólyomszemmel. Ráadásul sikerült izgalmat is belecsempészni.

Kaptunk több eredettörténetet, Marvel Kapitányé nem tetszett annyira, mert nem igazán találtam benne tanulságot, csak úgy le volt darálva a dolog, amit sajnáltam. Miles Morales történetét imádtam, különösen mert Peter Parker itt is feltűnt a tanító szerepkörben, ami olyan jól áll ennek a bohókás, vicces srácnak. Vasember és Amerika Kapitány eredettörténetében a tanulságot szerettem a legjobban. Azt, hogy Steve azért lehetett Amerika Kapitány, mert neki van a legjobb szíve, ez remek példa a gyerekek felé, ahogy Vasemberé is, aki végül rájött, hogy fegyvereket készíteni nem jó dolog.

A Galaxis őrzői meséket elég vegyesnek éreztem. Mert úgy alapvetően jó volt olvasni őket, de például a Vegyes fogadtatásnál nem éreztem, hogy lenne eleje, közepe vagy vége, ráadásul az üzenetet sem jött át abszolút, nem is értem mit akartak ezzel. A Mordály-módszer baromi aranyosan indult, Groot és Mordáy párosa nagyon szerethető együtt, de a tanulság borzalmas volt, konkrétan leigáztak egy idegen fajt és beleavatkoztak az ökoszisztémába szórakozásból. A Családi ügy novella már egy kicsit jobban bejött, pláne az üzenettel, miszerint bárki lehet a családod.

Gondolom nem véletlen, hogy a kedvenc történetem A hívtatlan vendég lett, amiben Pókember egy partit rendezett a szuperhősöknek, amin megjelent Thanos és a serege. Zseniális mese volt, baromi izgalmas, szerettem együtt látni a sok ismert szuperhőst, ráadásul az üzenete is olyan gyönyörűen átjött: együtt, csapatként erősebbek vagyunk, mint egyedül.

A Kiborgok szigete mese érdekes lett, Amerika Kapitány majmokkal harcolt többek között. Izgi, szerethető, időnként vicces mese volt. Az Ultron vírusában az üzenetét imádtam nagyon, olyan jó volt látni, hogy végül egy erős nő, azaz Marvel Kapitány menti meg a világot a bajtól. Mert a nők is lehetnek menő szuperhősök!

Mindent egybevéve kissé gyengébbnek éreztem ezt a mesekönyvet, mint a Pókemberest, de ennek is megvannak a maga értékei, és szerintem a Marvel fanok is szeretni fogják. Az illusztrációk szépségéért pedig jár a külön pacsi, annyira szépek, egyediek lettek ezek a rajzok, öröm volt nézegetni őket, szerintem a kicsiket is teljesen lenyűgözik majd.

5 PERCES MARVEL TÖRTÉNETEK – BLOGTURNÉ

 • A Kolibri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent az 5 perces Marvel történetek c. gyűjtemény, mely a Marvel-univerzum legnagyobb hőseinek életébe enged bepillantást. Ennek apropóján most a Blogturné Klub négy bloggere mesél a könyvvel kapcsolatos élményeiről.
  Tartsatok velünk, ismerjétek meg a legnagyobb hősöket, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.

 • A kötetben néhány hős kiemelt szerepet kap, mostani játékunk során pedig az ő neveiket keressük. Minden állomáson találtok egy betűhalmazt, melynek elemeit helyes sorrendbe rakva megkapjátok a megfejtést. Nincs más dolgotok, mint mind a négy hős nevét beírni a rafflecopter doboz megfelelő mezőjébe, és máris esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott regény egy példányát.
  Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!

  SAVEREMB

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 09/26 Dreamworld
  09/27 Könyv és más
  09/28 Sorok között
  09/29 Nem félünk a könyvektől