Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Csak színes bőrű főhősökkel íródott YA regényeket fog kiadni az új kiadó

Egészen nagyszerű dolog történt most az amerikai kiadós világban. Bejelentették ugyanis, hogy a Random House egy új imprint kiadót kreál, amiben csak olyan YA regények jelennek meg, amikben legalább az egyik főhős színes bőrű.

Amandla Stenberg as Maddy and Nick Robinson as Olly in Everything, Everything</em

A Joy Revolution „imprint” kiadónak számít, tehát a Random House-hoz fog bár tartozni, de önálló kiadóként működik, amit a két író szupersztár (és egyben házaspár), Nicola Yoon (A nap is csillag, Minden minden) és David Yoon (Frankly in Love) vezet majd.

„Amikor fiatalabb voltam, imádtam a romantikus komédiákat és a regényeket. (…) De mindig ott volt bennem a kínzó kérdés: hol vannak azok a lányok, akik úgy néznek ki, mint én? A fekete lányok nem lesznek szerelmesek? A Joy Revolution kiadó nem a fekete fájdalomra és a bevándorlási nehézségekre fog koncentrálni. A mi könyveink könnyedek lesznek, a nagy szerelmek történetét mesélik majd el. Hiszem, hogy a romantikus történetek igenis forradalmiak, hiszen a szerelem a kulcsa, hogy megváltoztassuk a világunkat”

A képen David és Nicola Yoon, az új kiadó vezetői

Nicola Yoon nyilatkozatából tehát nyilvánvaló, hogy mire számíthatunk majd a Joy Revolution könyveitől. Szerintem maga a gondolat remek, hiszen A fiúknak, akiket valaha szerettem, vagy éppen a Minden, minden is azért működött olyan jól, mert nem a bőrszín kérdésre fektették a hangsúlyt, hanem a szerelemre.

Nagyon kíváncsian várom a kiadójuk könyveit, egyelőre még egyet sem jelentettek be közülük, de gyanítom a háttérben már elvégezték a szűrést, így minden csak idő kérdése.