Home Hírek Itt az első trailer Timothée Chalamet és Zendaya új filmjéhez, a Dűnéhez!

Itt az első trailer Timothée Chalamet és Zendaya új filmjéhez, a Dűnéhez!

Befutott az első trailer a Dűne könyvadaptációjához, és wow, ez elég zseniálisnak ígérkezik, tutira meg kell nézni, és ehhez dukál is a nagyvászon.

A Magyarországon forgatott filmben többek között Timothée Chalamet, Jason Momoa, Rebecca Ferguson és Zendaya szerepel, igaz, utóbbi elárulta, hogy nem volt túl sok jelenete.

A filmet karácsony előtt, 2020. december 17-én tervezik eredetileg bemutatni, kérdés persze, hogy a koronavírus felülírja-e majd a terveket. Hamarosan kiderül!

Frank Herbert – Dűne

Az ​univerzum legfontosabb terméke a fűszer, amely meghosszabbítja az életet, lehetővé teszi az űrutazást, és élő számítógépet csinál az emberből. Az emberlakta világokat uraló Impériumban azé a hatalom, aki a fűszert birtokolja. A Padisah Császár, a bolygókat uraló Nagy Házak, az Űrliga és a titokzatos rend, a Bene Gesserit kényes hatalmi egyensúlyának, a civilizáció egészének záloga, hogy a fűszerből nem lehet hiány. Ám ez az anyag csak egy helyen található, a sivatagos, kegyetlen Arrakison, amelyet lakói, a vad fremenek csak úgy ismernek: Dűne.

Frank Herbert legendás regénye, amely megjelenésekor elnyerte a Hugo- és a Nebula-díjat, talán a legjobb science fiction, amit valaha írtak. A Dűne hatása ma már felfoghatatlan, az elmúlt fél évszázadban olvasók milliói fedezték fel az Arrakis világának részletességét, a szöveg szépségét és a könyvben rejlő filozófiát, társadalmi és vallási gondolatokat. Herbert lehengerlő és eleven története most átdolgozott kiadásban kerül újra az olvasók elé.