Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Magyarországon a mozikban, Amerikában a Disney+on érkezik a Mulan

A koronavírus járvány egyik legnagyobb áldozata kétségkívül a Mulan, ami március végén debütált volna a mozikban, majd a folyamatos tologatás után rendhagyó döntést hozott a Disney.

Mulan végül nem érkezik meg minden ország mozijába. Azon országokban, ahol jelen van a Disney+ streaming szolgáltató, ott egy extra díj ellenében nézhető meg a film.

A film ára a Disney+-on 29.99 dollár, azaz hozzávetőleg 8.500 forint lesz, ami bár soknak tűnik, de ha azt nézzük, hogy tavaly átlagosan 9.19 dollár volt egy mozijegy Amerikában, akkor ha egy család nézné meg a filmet, anyagilag így még jobban is járnak, feltéve ha eltekintünk attól, hogy a monumentális filmet a mozikba szánták, nem pedig otthoni képernyőre.

A Disney vezetője kihangsúlyozta, hogy ez egyszeri eset, nem pedig új üzleti modellről, tehát ne várjuk, hogy a Disney ebből rendszert csinál. (Ez a hiszi a piszi kategória, ha így anyagilag sikeresebb lesz, mint a mozis vetítés, akkor bármi lehet).

De mi a helyzet azokkal az országokkal, ahol nincs még Disney+? Ott bizony mozikba küldi a Disney a filmet, feltéve ha az adott ország mozijai nyitva vannak. Így szerencsére mi fellélegezhetünk, Magyarországon a mozikban nézhetjük meg a filmet.

És mikor debütál itthon a Mulan? Premier dátum egyelőre nincs, legutóbb augusztus 21-ről volt szó. Amerikában szeptember 4-én kerül fel a Disney+ra a film, így van rá esély, hogy Magyarországon is akörül legyen a premier.

Bevallom, ennyi halogatás után én még kíváncsibb vagyok a filmre, remélem nem kell már sokat várni rá, meg abban is bízom, hogy a vírushelyzet szinten marad itthon, és a mozikat sem kell bezárni. Amint friss hírek lesznek, megírom.