Home Hírek Jön magyarul a Cursed – Átkozott című regény, amiből a Netflix készített...

Jön magyarul a Cursed – Átkozott című regény, amiből a Netflix készített tv-sorozatot!

Nemrég derült ki a hír, érkezik magyarul is a Cursed című regény, amiből a Netflix készített sorozatot.

A streaming szolgáltatón július 17-én debütál majd a széria Katherine Langford főszereplésével, míg nálunk 2020. augusztus 14-én jelenik meg a kötet Szilágyiné Márton Andrea fordításában.

A történet mellett Frank Miller képregényes oldalait is megtaláljátok majd a kötetben. Megérkezett már a magyar fülszöveg és a borító is. Utóbbinál a Libri átvette a filmes plakátot, de ezt a felső-lenti pirosas sávot nem tudom hová tenni. Illetve azért remélem a szerzők nevénél lesz még magyarítás.

Thomas Wheeler & Frank Miller: Cursed

Nimue számkivetettként nő fel. A fekete mágiával való kapcsolata miatt druida falujában rettegnek tőle, így a kétségbeesett lány el akar menekülni…

Azonban a vörös paladinok lemészárolják az egész falut, és Nimue élete örökre megváltozik. Haldokló anyja felszólítja, hogy vigye el az ősi kardot egy legendás varázslónak, így Nimue lesz népének egyetlen reménysége. Küldetése során aligha van ideje bosszút állni, mégis, a benne egyre növekvő erő miatt semmi másra nem tud gondolni.

Nimue szövetséget köt Arthurral, a jóképű zsoldossal, valamint Britannia menedéket kereső tündérnépeinek tagjaival. Megforgatja a kardot, amely az egyetlen, igaz királyt illeti, lekaszabolja a paladinokat és egy romlott uralkodó seregét is. Küzdelme során megpróbálja egyesíteni a tündérnépeket, igyekszik bosszút állni a családjáért, és felfedezni a sorsát övező titkot.

És talán egyvalami változtathatja meg a sorsot: az, ami a penge végén található.