Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Ben Barnes az Árnyék és csont Netflixes adaptációról mesélt egy interjúban

Ben Barnes nemrég interjút adott a Collidernek, amiben szóba került a Netflixre érkező Shadow and Bone könyvadaptáció is. Alább kigyűjtöttem Ben szavaiből pár érdekességet, a teljes interjú ide kattintva olvasható el.

– Barnes újfent megerősítette, hogy öt Grisa könyvből készül a sorozat: a Hat varjú duológia és az Árnyék és csont trilógia cselekménye és idővonala van egybehangolva.

„Olvastam a könyveket hetekkel a forgatás előtt, és amikor találkoztam a színészekkel pontosan tudtam ki kit fog játszani. Számomra szó szerint leugrottak a lapokról, és ez nagyon izgalmas volt”.

Budapestről is nyilatkozott, nagyon megszerette a várost, dicsérte az építészetet is, úgy érzi Magyarország volt a tökéletes hely leforgatni az évadot.

– Arról is mesélt, hogy Eric Heisserer, a showrunner azért dolgozott az összes könyvből, mert az Árnyék és csont nagyon YA feeling, míg a Hat varjúban ott a rablós „Oceans 11” potenciál, és úgy vélték a kettő találkozása nagyon izgalmas lehet. Barnes akkor is megnézné, ha nem szerepelt volna benne, nagyon izgatott.

– Beszélt egy kicsit a karakteréről is, ő alakítja Éjurat, aki a sorozatban Kirigan tábornok néven fut majd. Nagyon érdekesnek tartja, hogy főgonoszt, és kissé pszichopara karaktert alakítson, miközben a sebezhetőségét is megmutathatta.

– Barnes megerősítette, hogy a könyvből is felhasználtak mondatokat, dialógusokat, lehet majd totózni, hogy melyik az.