Home Könyvkritika Könyvkritika: Benina – Káosz és fegyelem (A túlélés szabályai 2.)

Könyvkritika: Benina – Káosz és fegyelem (A túlélés szabályai 2.)

Alig pár perce fejeztem be a könyv olvasását, és el is gondolkodtam azon, hogy miért is szeretek dark romance történeteket olvasni. Hiszen pont a maffia-szál az, ami engem hidegen hagy, és ez így volt ebben a történetben is. Kissé soknak éreztem a maffiás vonalat, itt-ott a brutalitás mennyisége is fájóan sok volt a lelkemnek, de persze megértem, hogy miért került be a sztoriba, meg volt a maga helye. És mégis szerettem olvasni a könyvet. No de miért?

* Kíváncsi lettél a könyvre? Szerezd be a kiadótól kedvezményesen! *

Mert imádtam a főszereplőket. És imádom azt, amit a dark romance történetek művelnek a lelkükkel és jó átélni az utat, amíg felgyógyulnak a sebeikből. Oké, a Káosz és fegyelem férfi főhőse Josiah abszolút nem változott semmit, legalábbis, én nem éreztem a könyv végére, hogy sikerült volna feldolgoznia az elrablása következményeit, de érdekes volt látni azt, hogy miként vált az egykori áldozatból egy kis maffiózó, akinek azért még mindig megvannak a maga becsületkódexei.

A kötet abszolút főhőse viszont Piper volt, az egykori maffiahercegnő, aki egy brutális eset után a maffiózó nagymamájánál keres menedéket, hogy az apja ne találja meg, és itt ismeri meg Josiaht, aki az egyik jó barátja Faith bátyja. Piper lelke tele van sebekkel, fájdalommal, nem tudja sem feldolgozni, sem elengedni a múltját és bizony az is gondot okoz neki, hogy kiálljon magáért.

Az olvasás során nagyon élveztem Piper személyiségének a fejlődését, azt, ahogyan egyre keményebb és erősebb lett, miközben végig megmaradt önmaga. Olyan szépen felvázolta az írónő, hogy miként tud egy sebzett szív meggyógyulni, hogyan lehet eljutni arra a pontra, hogy a legborzasztóbb dolgokat is fel tudjuk dolgozni a múltunkban. És számomra emiatt lett igazán szerethető a könyv.

Különösen szerettem Piper kapcsán az álmaival kapcsolatos szálat is. Hiszen orvos akart lenni, annyira szeretett volna tovább tanulni, de félt megtenni, hiszen keresett maffiahercegnőként nyilván nem egyszerű másik városban tanulni. Ez volt az a rész, aminél annyira erősen átjött nekem, hogy Piper helyzete mennyire nehéz és tarthatatlan kívülről, hogy milyen borzasztó, amikor hiába vagy tehetséges valamiben, hiába alakítanád az álmaid a kedved szerint, a családod akaratlanul is betehet neked…

Persze szó se róla, nagyon szerettem a romantikus szálat is! Josiah és Piper között izzott a kémia, annyira erős közös jeleneteik voltak. Imádtam, hogy olyan lassan, de biztosan haladtak egymás felé, és a Josiah nézőpontjából megírt erotikus-romantikus jelenetek annyira szépen voltak megírva. Nem csak az erotikus vágy, hanem az igaz szerelem is sugárzott a gyönyörűen megkomponált szavakból. Szinte én is éreztem olvasás közben, hogy ezt a két embert egymásnak teremtették.

A kép Szabó Enikő munkája (https://www.facebook.com/enikographite)

Külön tetszett olvasás közben, hogy nem csak a főszereplő párosra koncentrált az írónő, hanem a mellékszereplőkre is. Visszatért az első rész főszereplőpárosa, Faith és Bray is, akiket tök jó volt együtt látni és Faith személyiségét továbbra is nagyon szeretem. De meg kell jegyeznem, hogy a szívem szakadt meg Bray és Seth miatt, amiért alig tizennyolc évesen ők is belekeveredtek önszántukból Josiah bosszúhadjáratába. Ilyen fiatalon annyira rossz, ha eldeformálódik az ember személyisége. De teljesen jól át volt adva, hogy miért történt ez, hitelesnek is éreztem, csak felnőttként fájt, no.

Piper kapcsolata a nagyanyjával és az édesapjával nagyon érdekes volt, hiszen maffiahercegnőként neki jóval erősebbnek kellett volna lennie, és mégis, pont ezt az ártatlanságot szerették benne a maffiózó feljebbvalók. A múltbéli jelenetek azért összetörtek engem is, de olyan szívesen olvastam volna még María és Piper barátságáról, szerettem a párosukat. De Jane és Faith, meg a többi mellékszereplő is élő, lélegző karakterként lett ábrázolva, így nincs hiányérzetem. A pici Zach pedig bár keveset szerepelt, de még mindig imádom azt a kölyköt, minden szava kincs volt.

Értékelés: 8/10

Nem tagadom, az első rész kicsit jobban tetszett, leginkább mert ez a kötet már nagyon maffiás volt. Ezzel együtt a karaktereket szerettem, Piper hősnőként nagyon jól működött és a romantikus szál is mindent vitt. Dark romance lévén izgalmakból sem volt hiány, az fix.

Hogy tetszik a borító? Jobban bejön, mint az előző rész borítója, szépek a színei.

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha szereted a rázós könyveket, akkor ezt se hagyd ki, hiszen Benina nagyon jól hozza a műfajra jellemző jegyeket, miközben a sztori is nagyon élvezhető.

* Kíváncsi lettél a könyvre? Szerezd be a kiadótól kedvezményesen! *

KÁOSZ ÉS FEGYELEM – BLOGTURNÉ

 • A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Benina legújabb regényét a Rázós könyvek sorában. A Káosz és fegyelem A túlélés szabályai sorozat második része, mely Josiah és Piper sorsát mutatja be az olvasóknak, hogyan tudják feldolgozni a testi és lelki sérüléseket, és milyen veszélyek fenyegetik őket a továbbiakban, mert a borzalmaknak még egyáltalán nincs vége. Kövesd az állomásokat és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.

 • Benina könyveinek címeit keressük a játék során. Minden állomáson 1-1 borító részletet találtok, azonosítsátok be a regényt és írjátok be a címet rafflecopter doboz megfelelő sorába. Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 02.16 Kelly és Lupi olvas
  02.19 Spirit Bliss – Sárga könyves út
  02.22 Sorok között
  02.25 Könyvvilág
  02.28 Sorok között extra
  03.02 Spirit Bliss – Sárga könyves út extra