Home Könyvek listák Ez volt a 9 kedvenc természetfeletti Young Adult könyvem 2019-ben

Ez volt a 9 kedvenc természetfeletti Young Adult könyvem 2019-ben

Mint minden évben, most is a Young Adult fantasy/disztópia regények közül volt a legnehezebb kiválogatni a kedvenceimet. Nagyon próbáltam csak hatra leszűkíteni a listát, de a szívem szakadt volna meg, ha az utolsó három helyezett lemarad a listáról. Így hát íme a kilenc YA fantasy könyvem 2019-ből!

9. Kirsten White – Endlessly: Végtelenül

Az első rész annak idején nem varázsolt el teljesen, de a folytatásokat már imádtam. Kiersten White cuki stílusa, a tündérekkel és egyéb lényekkel dúsított közeg, az imádnivaló hősnő és az izgalmas szituációk a teljes trilógiát nagy kedvenccé tették 🙂

8. Jeff Wheeler – The King’s Traitor: A király árulója

Valami egészen döbbenetes élmény volt a Királyforrás harmadik kötete. Az előző rész se volt rossz, de A király árulója mindent felülmúlt. Izgalmakkal és feszültséggel volt tele a történet, miközben sosem tudtam mi lesz a következő lépés. Egészen egyedit alkotott az író.

7. Jennifer L. Armentrout – Stone Cold Touch: Dermesztő érintés

Nagyon szeretem a jó szerelmi háromszögeteket, az írónő pedig most baromi erőset mutatott meg azzal, hogy Roth mellett Zayne is potenciális partnerként lépett fel. Emellett a sikerült a könyvet is megtölteni zseniális élethelyzetekkel és egyre jobban bejön a fő rejtély és a világ is.

6. Patrick Ness – Hétköznapi halandók

Legjobban a könyv koncepcióját imádtam, a főhősök ugyanis tényleg hétköznapi halandók, akik próbálnak túlélni egy olyan világban, ahol a kiválasztottak naponta kockára teszik az életüket a világ megmentéséért. Az ilyen könyvekben ugye mindig a világmegmentőkön van a hangsúly, itt viszont az átlagembereken volt, és már ez zseniálissá tette az egészet. Hát még a karakterek!

5. Alexandra Christo – To Kill a Kingdom: Egy birodalom végzete

Ez aztán feszültséggel teli történet volt! A Kis Hableány modern változatát nagyon becsülöm azért, mert stand alone kötet mert maradni a sorozatokkal teli világban, és így tudott igazán egyedi lenni. A két főszereplőt, a köztük lévő kémiát és a ravaszságukat imádtam, ráadásul az ókori Görögország ihlette világ is baromi erős lett.

4. Leigh Bardugo – Shadow and Bone: Árnyék és csont

Alig huszonnégy óra alatt kivégeztem a könyvet, és a második résznek sem kellett sokkal több idő. Egészen elképesztő volt ez a trilógia, Éjúr karaktere mindent vitt, de Alina és Mal párosát, és eleve az egész történetet imádtam. Alig várom a Netflixes sorozatot, gyanítom az is ütni fog.

3. Jennifer Donnelly – Stepsister: Egy sötét mese

A Hamupipőke feldolgozás, amiben a “gonosz” mostohatestvérek a főhősök. Már ezzel az alapkoncepcióval levett a lábamról a könyv, hát még a hősnőjével és a csodálatos üzenettel, ami áradt belőle, ráadásul a dramaturgiai íve is teljesen rendben volt. Szerintem ez tipikusan az a könyv, ami bárkinek sokat adhat érzelmileg, lelkileg. És olyan jó, hogy ilyen fontos dolgokról mesélt!

2. Holly Black – The Wicked King: A gonosz király

A Kegyetlen herceg is jó volt, de a folytatás rátett egy lapáttal. Egy pillanatra sem volt unalmas, Jude és Cardan még mindig tökéletes karakterek, de itt a teljes szereplőgárda egyedi. A Black által megteremtett világ, a kiszámíthatatlan élethelyzetek és a perzselő kémia teljesen lenyűgözött. A függővégtől meg én is kaparom a falat 🙂

1. Susan Ee – Angelfall

Nagyon régóta terveztem már, hogy elolvasom ezt a könyvet, de valahogy mindig csak halogattam. Utólag nem bánom, jó volt kábé négy nap alatt letudni a teljes trilógiát, még aludni se hagyott, annyira izgi volt.

Ez az angyalok által uralt disztópikus világ mindent vitt, a hősnő karaktere, az angyalok és a főszereplők kegyetlensége, az üzenet, amit a könyv átadott és az, hogy nem a főhősök közti románcon, hanem a világon volt a hangsúly még izgalmasabbá és letehetetlenebbé tette a könyveket. A harmadik rész végén lévő csata pedig hű, epikus lett!