Home Hírek A Hallmark karácsonyi filmek bojkottjától hangos az internet

A Hallmark karácsonyi filmek bojkottjától hangos az internet

Amerikában a Hallmark az egyik legnépszerűbb csatorna, különösen karácsony előtt, hiszen ilyenkor mutatják be a kis költségvetésű családi filmjeiket, amik bár sziruposak és sokszor unalmasak, de megvan a maguk varázsa. A napokban viszont életre kelt a Twitteren a #BoycottHallmark hashtag…

A pontos okokról a Fangirlish oldalon olvashattok egy részletes cikket angolul. A történet röviden annyi, hogy egy cég a fenti reklámot szerette volna leadni a tévében, de jött a One Million Moms szervezet, akik felháborodtak ezen, és pár tízezer aláírással elérték, hogy a Hallmark ne adja le a reklámot, amiben két nő ártatlan puszit vált az esküvőjükön. (A hetero verziót persze leadták).

A bigott édesanyák persze örvendeztek:

Dicsőség a magasságos mennyei urunknak, a Hallmark továbbra családbarát csatorna marad“.

Mintha a családbarát azt jelentené, hogy a gyerek fejlődése megáll, ha lát a tévében két nénit akik megpuszilják egymást. Ahogy a Fangirlish újságírója írja:

Ez a csók a Hallmarkot nem biztonságos, hanem homofób és bigott csatornává teszi.

A #BoycottHallmark életre kelése után a Hallmark is nyilatkozott, szerintük teljesen rendben van, hogy nem adták le ezt a reklámot. A Fangirlish reakcióját itt is imádom:

Nem akarok seggfejnek hangzani, de nagyon unom, hogy néhány kopasz fehér ember üldögél az irodában, és meghatározza, hogy egy olyan természetes és gyönyörű dolog, mint a szerelem rossz. A Hallmark filmek mindig szórakoztattak, ahogy a reklám is szórakoztatott, megnevetetett, és tudtam örülni annak, hogy két nő egymásba szeretett.

Mindezt figyelembe véve én is csatlakozom a #BoycottHallmark mozgalomhoz. Nem akarok megnézéssel támogatni egy olyan cégcsoportot, ami ennyire durván homofób…