Home Könyves idézetek Íme 10 belevaló idézet a Minden, csak nem oké Dream Válogatás könyvből

Íme 10 belevaló idézet a Minden, csak nem oké Dream Válogatás könyvből

A Könyvhétre jelent meg magyarul Laure Steven nagy sikerű Minden, csak nem oké című könyve, aminek a hősnője egy szexbotrányba keveredett, vagány, feminista lány. A nem semmi történetet az írónő egyéni, sajátos humorral tálalja. Utóbbira is találtok ízelítőt a 10 belevaló idézetben, amit kigyűjtöttem nektek. Íme!

#1

„Szégyen. Furcsa állat, különösen, ha nyilvánosan jelentkezik. Teljesen tehetetlenné teszi az embert. Megfoszt mindentől, amit tudni véltél magadról, arra kényszerít, hogy lényeg legmélyére nézz. Szeretem azt, aki vagyok? Büszke vagyok a döntéseimre? Hogyan lehetnék jobb ember?
És aztán: Hogyan változtathatnám meg a világot – és hogyan változhatnék meg benne én?”

#2

„Mert végső soron mi az, ami számít? Nem mi, hanem ki. Az emberek, akiket szeretek. És nincs ezzel az égvilágon semmi baj. Ha az emberek többet törődnének azzal, hogy kedvesek, és kevesebbet azzal, hogy sikeresek legyenek, a világ sokkal jobb hely lenne.”

#3

„Egyetlen pillanat mindent megváltoztathat, és az egész világon nincs ennél félelmetesebb.
Hogyan vagyunk képesek létezni ebben a tudatban? Úgy, hogy tudjuk, milyen törékeny a létünk, milyen bizonytalan dolgoktól függ a boldogságunk? Ha az ember jobban belegondol, teljesen kiakaszthatja a félelem. És most, hogy már belegondoltam, nem tudom elfelejteni, nem tudom meg nem történtté tenni, a gondolat befészkelte magát a tudatomba.”

#4

„Van úgy, hogy az embernek bele kell állnia bizonyos harcokba, és van úgy, hogy nem.”

#5

„Ez olyan, mint amikor én a rasszizmusról beszélek; én sem azt kérem, hogy egy fehér ember lóbálja meg varázslatos előjog-varázspálcáját, és javítson meg egyetlen tünetet. Azt mondom, hogy nem akarom a rasszizmus rendszerszerű létezését. Gyógyulást akarok, nem ragtapaszt. (…) De egy csomó gazdag fehér pasi ezt sosem érti meg. Mindig úgy intézik, hogy a dolog róluk szóljon. És miért ne tennék? Történetileg mindig is róluk szólt.”

#6

„De tudod, az ember szerethet valamit úgy is, hogy nem szenteli annak az egész életét.”

#7

„Az érzelmeket érzelmekkel lehet legyőzni. Szóval az összes lelkesedésedet, bátorságodat és vadságodat együtt zúdítsd a félelmedre. Oké?”

#8

„– Mi a patrónusod?
Ez tulajdonképpen egy ravasz teszt érdekes társalgási témának álcázva. Ha nem tudja, mire vonatkozik a patrónus, vagyis, ha nem olvasta a Harry Pottert, és nem tudja, hogy a patrónus egy állat alakú pozitív erőtér, rögtön kiderül, hogy nem sok értelme van folytatni a kertipad-fesztivált.”

#9

„Olyanok voltak nagyon oda érte, akik Marilyn Monroe-idézeteket posztolnak a közösségi médiában és arról szövegelnek, hogy mennyire jó lett volna, ha az 1950-es években születnek. Legszívesebben azt mondtam volna nekik, hogy nyugi, tejturmix és rasszizmus még van.”

#10

„Mindennél jobban szeretem a pizzát; a mindenbe az oxigént is beleértve.”

MINDEN, CSAK NEM OKÉ – BLOGTURNÉ

 • Főszereplőnk, Izzy átlagos 18 éves. Viccelődik, bulizik, sörözik, randizik… aztán néhány kompromittáló kép és egy őt alázó weboldal hatására zaklatni kezdik. Izzy a mindennapossá vált zaklatások miatt elgondolkodozik azon, hogy nagyon nem oké, ahogy a világ a tinédzser lányokkal bánik… Ha szeretnétek tudni, mit gondolnak bloggereink az Izzyt ért támadásokról, akkor tartsatok velük a könyv blogturnéján! Ne feledjétek, hogy a Maxim kiadó jóvoltából 3 szerencsés olvasónk meg is nyerheti a Minden, csak nem oké című regényt!

 • A Minden, csak nem oké című regény egy LMBT+ szállal rendelkező történet, ezért a mostani lesz a feladatotok, hogy felismerjétek melyik szintén LMBT+ YA regényből származik az egyes állomásokon található idézet!

  (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

  “– Tényleg el akarlak vinni valahova – mondja. – Ha nem utálnád a mozit, akkor mit néznél meg szívesen?
  – Bármit – válaszolom.
  – De valószínűleg egy romantikus filmet, ugye? Olyan simonosat, boldog befejezéssel.
  – Miért nem hiszi el soha senki, hogy cinikus vagyok?”

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 07/03 – Hagyjatok! Olvasok! (extra)
  07/05 – Nem félünk a könyvektől
  07/07 – Sorok között
  07/09 – Olvasónapló
  07/11 – Kelly és Lupi olvas
  07/13 – Hagyjatok! Olvasok!
  07/15 – Deszy könyvajánlója