Home Könyvek listák Íme 3 Young Adult regény, amit a Rómeó és Júlia inspirált!

Íme 3 Young Adult regény, amit a Rómeó és Júlia inspirált!

Shakespeare híres művét, a Rómeó és Júliát még ma is milliók olvassák és szeretik. És bizony jó pár írót meg is ihletett, és el vagy átdolgozták, netán folytatták a történetet. Íme három itthon is megjelent Young Adult könyv, amiben megjelennek a Rómeó és Júlia jelei!

Isaac Marion – Eleven testek

A sztoriból film is készült, az alapját viszont a Rómeó és Júlia képezte. Még a főhős neve is “R”, csak nem emlékszik a többire, a hősnőnk is Julie, és hát, sok olyan eleme van, ami Shakespeare-t idézi. (Például a város két fele közti ellentétek)

Melinda Taub – VERONAI szerelmesek

Ez olyannyira Rómeó és Júlia, hogy kvázi a mű folytatásaként értelmezhető. Ott veszi fel a fonalat, hogy a szerelmesek halottak, és kiderül, mi is történt Verónában. A könyvből Shonda Rhimes (Grace Klinika) készített pár részes sorozatot, bár ott jelentős eltérések voltak a könyvtől.

Suzanne Selfors – Mentsük ​meg Júliát!

A három közül talán ez tűnik a legérdekesebbnek. A hősnőnk, Mimi ugyanis a Rómeó és Júlia színdarabban játssza Júliát, és aztán varázslatos módon Verónába kerül, ahol megismeri az igazi Júliát, akit megkedvel, és nem bírja tétlenül nézni Rómeó és Júlia halálát.