Home Borítómustra Így készítettem el az új Vörös Pöttyös, a Still Star-Crossed borítóját

Így készítettem el az új Vörös Pöttyös, a Still Star-Crossed borítóját

A Könyvfesztiválra jelent meg Melinda Taub Still Star-Crossed – Veronai szerelmesek című regénye. A könyvhöz nekem volt szerencsém megtervezni a borítót, hétvégén pedig végre kézbe is foghattam.

De milyen út vezetett a végleges borítóig? Íme pár elvetett borítóterv, amiken még a régi cím, az Elátkozott szerelmesek látható.

Legelőször emberes borítóval próbálkoztam, mert én speciel szeretek modelleket a borítón látni. Ezekből öt verzió készült el, amikkel viszont egy volt a gond: hogy túlságosan modernek, akkoriban nem hordtak ilyen ruhákat, nem lett volna élethű.

A hibát kijavítva kerestem egy korhűbb képet. Ez egy Arany Pöttyösre még passzolna is, de nagyon VP-stílus, így teljes joggal vetette el a kiadó. (Plusz azért bevallom, így utólag nekem sem nagyon tetszik e a borító, nem is értem miért nem offoltam rögtön, ahogy elkészült :))

Na itt már kábé a feladás határán voltam, mert fogalmam sem volt arról, hogy mi is legyen a könyvön. Ekkor kérdeztem meg Deszyt, hogy milyen motívumot javasolna, mert az emberes nem fog működni. Deszy dobta be tippként a rózsát, én pedig találtam is egy nagyon menő képet, ami a kiadónak is rögtön megtetszett.

És igen, innen már egyenes volt a terep, csak azon ment az átbeszélés, hogy milyen irányban is legyen az a rózsa – ez kapott még úgy nyolc borítótervet, mire meglett a végleges, amivel később a könyv is megjelent.

Már láttam sok véleményt a borítóról, nagy boldogság számomra, hogy ennyire tetszik nektek 🙂 Hamarosan pedig ha minden jól megy, újabb könyvek érkezhetnek a borítóimmal – majd mesélek amint lehet 🙂

STILL STAR-CROSSED – BLOGTURNÉ

 • Mindenki ismeri Rómeó és Júlia történetét, ám ezúttal egy olyan könyvet hozott el nekünk a Könyvmolyképző Kiadó, amely a szerelmések tragédiáját követő időszakban játszódik. Melinda Taub történetében Benvulio és Rozalin történtét ismerhetitek meg, akik együtt próbálják meg elérni, hogy a családjaik ne kényszerítsék őket bele egy előre elredezett házasságba. Tartsatok velünk április 22. és május 1. között, és ha velünk játszotok, megnyerhetitek a kiadó által felajánlott 3 db nyereménypéldány egyikét!

 • Mostani nyereményjátékunkban a Rómeó és Júlia adaptációkkal ismerkedhettek meg. A ti feladatotok az lesz, hogy az oldalon található színész/színésznő fotója alapján megmondjátok, melyik karaktert alakították az adott feldolgozásban. Írjátok be a Rafflecopter megfelelő dobozába a színész, valamint a karakter nevét, így lehetőségetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott nyereménypéldányt! Jó játékot!
  Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 04. 22 – CBooks
  04.24. – Deszy könyajánlója
  04.26 – Sorok között
  04.28 – Dreamworld
  05.01 – Hagyjatok! Olvasok! (extra)