Home Könyvek listák 5 gondolat a második A fiúknak, akiket valaha szerettem film kapcsán

5 gondolat a második A fiúknak, akiket valaha szerettem film kapcsán

Ma robbant a bomba: a Netflix már tárgyal a második A fiúknak, akiket valaha szerettem filmről, így jöhet új film! A hírnek egyrészt örülök, másrészt nem. Ki is fejtem miért!

– Teljesen megértem, hogy miért tervezik a folytatást, hiszen az első film baromi sikeres lett, konkrétan sztárrá tette a főszereplőket Amerikában. Tehát érthető, ha rácuppannának a folytatás-vonatra, ráadásul az irodalmi alapanyag is rendelkezésükre áll Jenny Han jóvoltából.

– Viszont az első rész olyan szép és lezárt történet volt! Egyszerűen a színvonalat baromi nehéz lesz fenntartaniuk a készítőknek. Sajnos megvan az esély, hogy a második film már gyengébb lesz, az a típus, amire az ember azt mondja, “meh” – és inkább újranézi az elsőt.

– De miért tartok igazán a második filmtől? Mert bevallom, a második könyv nem lett az igazi. Nem volt rossz, de érződött rajta, hogy Jenny Han kínlódik azzal, mit is írjon bele igazán. Ráadásul az első film már felhasználta a második könyv egyik fő szálát, a jakuzzis botrányra gondolok, így nem maradt onnan más anyag, csak a szerelmi háromszög.

– Azért van még esély a második film számára! Mert a könyvsorozat lezárása, az Örökkön örökké Lara Jean már hozta az első rész színvonalát, és ott már a sztori is nagyon jó volt. Ha a harmadik részt ötvöznék a John Ambrose szállal, abból valami nagyon jó dolog sülhetne ki. Viszont csak a második könyv önálló filmbéli feldolgozását nem tartom jó ötletnek.

– Mindenesetre bármi is lesz, a filmet tuti megnézem, mert az elsőt nagyon szerettem, és azért ott is sikerült pár egyedi ötlettel feldobni a koncepciót, így azért megadom a bizalmat a filmeseknek is. Plusz akárhogy is, jó lesz újra a képernyőn látnom Lara Jean és Peter párosát, hiszen baromi jól működnek együtt. Úgyhogy reménykedem, hogy a második rész is klassz lesz, méltó az irodalmi alapanyaghoz, és persze a nem semmi első filmhez is!

* Még több Peter Kavinskyra vágysz? Olvasd el a könyveket! 🙂 *