Home Egyéb kategória Jön a Disney első nyíltan meleg szereplője – Az LMBT közösség egy...

Jön a Disney első nyíltan meleg szereplője – Az LMBT közösség egy része meg kiakadt…

Nem szoktam káromkodni a blogon, de nem bírom megállni most: agyfaszt kaptam attól, ami történt. Épp ésszel számomra felfoghatatlan, hogy az LMBT közösség egy része mennyire kiakadt egy friss híren. Vázolom!

Már forog a Jungle Cruise film, amiben Dwayne Johnson és Emily Blunt a főszereplők, a sztori szerint egy őserdei látogatáson kerülnek veszélybe az utasok. A film főbb szereplői közül pedig az egyikük nyíltan meleg lesz, akit a The Sun magabiztos, vicces és nagyhangú karakterként jellemez. A szerepet a Bounty Hunters sztárja, Jack Whitehall kapta.

Na ugye, hogy itt örülni kéne? Hiszen a Disney végre lépett, végre bemutatják az első nyíltan meleg, és nagyobb szerepet kapó karakterüket. Ez bizony fejlődés, előretörünk, és hadd forogjon a nyíltan homofób Walt Disney a sírjában, mert bizony egy meleg karakter is lehet főbb szereplő. De akkor miért van kiakadva az LMBT közösség?

Az a kínjuk, hogy Jack Whitehall fehér és heteró. Komolyan, nem viccelek. És ez nem az első ilyen felzúdulás, anno például Nick Robinson is megkapta ugyanezt a Love, Simon főszerepe miatt.

Mert ezek az emberek azt akarják, hogy a meleg szerepeket csak meleg színészek játszhassák el, ami szerintem nettó hülyeség. Nem az a lényeg, hogy a színész(nő) melyik nemet preferálja az ágyban, hanem az, hogy mennyire tehetséges. De nézzük mélyebbről a dolgot.

Ha a meleg színészek csak meleg karaktereket játszhatnak el, az nem jelent beskatulyázást? Az nem utal arra, hogy aki meleg, az képtelen hiteles romantikus jelenetet előadni egy nővel? Na ugye.

Persze szerencsére józan hangok is felszólaltak az ügyben. Az egyik tweetelővel pedig teljes mértékben egyetértek: “Nem az a probléma, hogy fantasztikus heteró színészek kapják meg a meleg szerepeket. Az a gond, hogy számtalan nagyszerű meleg színész nem kap lehetőséget“. Úgyhogy, ha már gondot keresünk, akkor ez az.

De én most nem akarok gondot keresni. Én egyszerűen örülni akarok, mert van minek. Az, hogy a Disney, a világ egyik vezető stúdiója először bevállal egy meleg karaktert főbb szerepben igenis előremutató magatartás. És innen van hová fejlődni, pont úgy, mint ahogy a tv-sorozatokban is megtörtént ugyanez.