Home Egyéb kategória Borzasztó! Naponta csak 100 szót mondhatnak ki az új disztópiában a nők

Borzasztó! Naponta csak 100 szót mondhatnak ki az új disztópiában a nők

Sok szörnyű disztópiát olvastam már, de gyanítom, hogy ez lesz a legszörnyűbb. Christina Dalcher Vox című regényében ugyanis csak naponta 100 szót mondhatnak ki a nők.

A fülszöveg további borzalmakat ecsetel, a főhős pedig egy orvos, Dr. Jean McClellan, aki próbálja megállítani az őrült rendszert. A velőtrázó könyv 2018. december 03-án jelenik meg itthon a Művelt Nép Könyvkiadó gondozásában, ide kattintva már előrendelhető. Olvasni kell, az fix!

Christina Dalcher – Vox – Magamért, a lányomért, és minden elnémított nőért

Egy napon a kormány rendeletet hoz: a nőknek ezentúl napi száz szó engedélyezett. Dr. Jean McClellan ezt nem fogadja el -itt nem történhet meg. Amerikában nem. Ővele nem. Pedig ez csak a kezdet.
Hamarosan a nőknek nem lehet többé állásuk. A lányokat nem tanítják írni, olvasni. A nőneműeknek nincs többé hangjuk. Korábban az átlagember napi tizenhatezer szót mondott ki naponta, de most a nők csak százzal rendelkeznek, hogy hallassák a hangjukat.
Ám ez nem a vég. Önmagáért, a lányáért és minden elnémított nőért, Jean vissza akarja követelni a hangját.

Szívbemarkoló, feledhetetlen történet arról, mire hajlandó egy nő a lánya és önmaga védelmében, Amerikában, ahol a népesség felét hallgatásra ítélték.