Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Toplista – 2017-es kedvenc könyveim: 11-15.

Harmadik részéhez érkezett a 2017-es kedvenc olvasmányaim bemutató cikksorozat. Itt már nüansznyi különbségek döntöttek, és további különlegesség, hogy egy írónőtől két kiváló regény is bekerült. Íme, a 11-15. helyettek!

15. Colleen Hoover – It Ends With Us: Velünk véget ér

A könyvről direkt nem olvastam sokat, mielőtt belekezdtem, csak annyit tudtam, hogy sokan az írónő legjobb művének tartják. És igen, tényleg letehetetlen darab. A történet nagyon fontos témát taglal, tágítja az ember világképét, és a szerelmi háromszög témát is sikerült a lehető legszebben, legügyesebben átadni.

14. Nicola Yoon – A nap is csillag

Létezik-e szerelem első látásra? Elég-e egyetlen nap ahhoz, hogy teljesen megváltoztassa az életünket? Nicola Yoon különleges regényében a Sors a mesélő, és látszólag a szerelem van a középpontban, de sokkal inkább szól a történet a főhősök életének az alakulásáról. Lebilincselő regény, a toplistán a helye. A filmre pedig nagyon kíváncsi vagyok 🙂

13. Colleen Hoover – Maybe Someday: Egy nap talán

Bevallom, engem Hoover már azzal levett a lábamról, hogy a főhősének egy siket srácot választott. De ezen túl is sok érdekességet tartogatott a regény, és az, ahogy a zenét, és azon keresztül Sydney és Ridge kibontakozó szerelmét bemutatta az írónő, szerintem páratlanul jóra sikeredett.

12. Ned Vizzini – Nyomás alatt

A fájdalmasan hiteles könyv egy fiatal srácot mutat be, aki az iskolai nyomás miatt öngyilkos akar lenni, de időben segítséget kér. A sztori azért is volt annyira hiteles, mert az író fiatalkorát mutatja be. Bár Vizzini azóta sajnos öngyilkos lett, de ez a tökéletes regény örökre velünk marad, és megőrzi az emlékét. Béke poraira.

11. Leila Sales – This Song Will Save Your Life: Éld az életed

Mit tehetsz akkor, ha nem találod önmagad, ha a társaid nem fogadnak el? Elise a kezébe veszi az életét, a zenében lel menedékre, és magát idősebbnek kiadva új barátokra lel. Szerettem, hogy milyen szép üzenetet adott át az olvasóknak, és mennyire gyönyörűen vitte végig Elise személyiségfejlődését. A karakterek, a milliő, a zene és a regény elmesélésének a stílusa is csillagos ötös.

<

Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading