Home Hírek Durván meglopta a kiadója Jessica Parkot, a Flat Out Love szerzőjét!

Durván meglopta a kiadója Jessica Parkot, a Flat Out Love szerzőjét!

Jessica Park itthon is jól ismert írónő, olyan regényei jelentek már meg, mint a Lélegezz velem! és a Flat Out Love széria. Park világszerte népszerű, viszont ez olykor visszaélésekhez is vezet. Az Instagramon egy durva esetről számolt be.

Fotókredit: https://www.instagram.com/konyvek_fellegvara/

Park könyvei Brazíliában is megjelentek, ráadásul sikeresek is, mindezért viszont az írónő egy centet sem kapott! Az ügynöke és saját maga is felkereste az Editora Pandorga kiadót, ám többszöri ígérgetés dacára sem kapta meg Park az őt megillető jogdíjakat az elmúlt kév év során.

Megértem, hogy a brazil gazdaság nehéz időket él át, ezt igyekeztünk elfogadni és megérteni. De a türelmem a végére ért. Dühös vagyok, igen, de sokkal inkább összetört a szívem” – írta az írónő, majd kifejtette, hogy mennyire boldog volt a brazil megjelenés miatt, hogy örült minden alkalommal, amiket bejelölték őt a brazil olvasók és bloggerek a képeiken, de egy idő után mindez arra emlékeztette őt, hogy meglopta a brazil kiadója, így egyszerre érzett fájdalmat és örömet.

Semmi sem dühít fel jobban, minthogy valaki kibabráljon a szeretett olvasóimmal” – írta, mert úgy érzi, hogy az ilyen etikátlan hozzáállással a brazil kiadója nem csak vele szúr ki, hanem az olvasóival is, akikkel ugyanígy etikátlan módon jár el.

A képen Jessica Park, a Flat-Out Love írónője látható
A képen Jessica Park, a Flat-Out Love írónője látható

Az írónő megemlítette azt is, hogy más külföldi partnereivel mennyire elégedett, külön kiemelte a Könyvmolyképző Kiadót is, akik mindig tisztességesen jártak el vele. (Már más posztjában is dícsérte a Könyvmolyképzőt, ami szerintem szuper hír).

Szívesen mondanám, hogy Park esete egyedi, de azóta kiderült, hogy a brazil kiadó Kelly Oramot, a Cinder és Ella írónőjét is meglopta.

Hasonló eset sajnálatos módon Magyarországon is előfordult. Nagy port kavart, amikor a Galaktika Magazin anélkül közölte írók novelláit, vagy akár egy teljes antológiát darabokban, hogy fizetett volna, vagy egyáltalán jelezte volna az írók felé.