Home Hírek Ezért örülnék az új Twilight és Az éhezők viadala filmeknek

Ezért örülnék az új Twilight és Az éhezők viadala filmeknek

A napokban futótűzként terjedt a hír, miszerint a Lionsgate stúdió vezetője szeretne további filmeket Az éhezők viadala és a Twilight – Alkonyat világában. Persze kifejezte, hogy semmi nincs még kőbe vésve, és szükség van Stephenie Meyer és Suzanne Collins hozzájárulására, és vélhetően ötleteikre is.

Sokat agyaltam a dolgon, és bár egyelőre úgy néz ki a dolog, hogy “szeretnének, de ki tudja lesz-e belőle valami“, úgy érzem, én örülök a dolognak. El is mondom miért.

Meyer igazán remek világot épített fel az Alkonyathoz. Igen, beszélhetünk arról, hogy a vámpírok márpedig nem csillognak, de ettől eltekintve szerintem nem nagyon van mibe és hogy belekötni – már ami a világ felépítését illeti! És ha belegondolunk, tényleg annyi lehetőség lenne egy új Twilight filmben.

A világ adott, a Volturi, mint fenyegetettség dettó. Simán bemutathatnának egy történetet, ami akár napjainkban, akár a múltban játszódik. És ne felejtsük el az utolsó részt, amikor sorra jöttek a vámpírok a világ összes tájáról, és láthattuk, hogy milyen érdekes kultúrával rendelkeznek, és már ott egyértelművé vált, sok történet van még ebben a világban. Remélem, hogy bemutatják.

Az Éhezők viadala kapcsán kicsit már kevésbé vagyok optimista. Értelemszerűen ott van az előzmény lehetősége, mint mondjuk a viadal, amit Haymitch megnyert. Kérdés, hogy a forradalom és Katniss reménye nélkül lehetne-e bármi többet mutatni az egészből, mint amit az eredeti könyvek és filmek már megtettek.

Ami viszont érdekesen hangzik szerintem, az a jövő. Mert engem érdekelne, hogy Snow elnök halála után hogyan áll helyre Panem világa, miként sikerül megvalósítani az elképzeléseket,és egyáltalán, lehet-e igazi béke egy ennyire megosztott és megalázott országban. Hiszen ne feledjük, éveken át ölték egymást a körzetek gyerekei az arénában.

Kíváncsi lennék rá, miként születik meg Panemben az igazi béke, hogyan tudnak túllépni a múlton. És persze, naná, hogy a korábbi főhősök életébe is szívesen bepillantanék. Szerencsére Katniss és Peeta sorsa egyértelmű a könyvből, de hé, engem más is érdekelne.