Home Szösszenetek De ugye többről is szól a Ready Player One, mint a látványorgia?

De ugye többről is szól a Ready Player One, mint a látványorgia?

Nemrég kikerült a netre a Ready Player One könyvadaptáció trailerje. Bevallom, nem olvastam Ernest Cline regényét, még a fülszöveghez sem volt szerencsém, így most a trailerre hagyatkoztam. És rögtön fel is merült bennem a kérdés.

Mégis, miről szól a Ready Player One? Mert a trailerből annyi derül ki, hogy a jövőben vagyunk, az embereknek szar az élete, és a virtuális valóságban lelnek örömöt. És ezért virtuálisan vezetnek kocsit, meg van robbantgatás, és pazar látványorgia az egész. De ugye többről is szól a történet?

Most őszintén, csak ennyiből én nem érzem magam lelkesnek, a film sem keltette fel az érdeklődésem, és a könyv is csak azért, mert molyon 94%-os tetszési indexe van, ami egészen elképesztő 787 csillagozás mellett. És igen, most elolvastam a fülszöveget, így már értem mi akar ez lenni, és fel is került a várólistámra.

A film trailer miatt viszont igencsak csalódott vagyok. Mert tényleg így akarják eladni ezt a jó sztorit? Lebutítják az egészet látványorgiára, odabiggyesztik, hogy Steven Speilberg és máris elvárják, hogy megvegyük a drága jegyet? Vagy én várok többet egy film trailerjétől?

Rengeteg kérdés, a válasz nuku. Annyi viszont bizonyos, hogy kissé csalódtam ebben a trialerben – a többin pedig elgondolkodom. És bízom benne, hogy ezzel nem leszek egyedül 🙂