Home Borítómustra Ezért nem az eredeti borítóval jelenik meg a Végtelen lovag

Ezért nem az eredeti borítóval jelenik meg a Végtelen lovag

Láttam a Facebookon, hogy többen szomorkodtok, amiért nem az eredeti borítójával jelenik meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában a Méreghercegnő folytatása, a Végtelen lovag. Mielőtt kitérnénk rá, íme, a magyar borító.

* A Végtelen lovag ide kattintva kedvezményesen beszerezhető *
A Végtelen lovag magyar borítója

A kiadó molyon részletesen elmagyarázta, hogy mi ennek az oka, sőt, még a könyv megjelenésének a csúszásáról is mesélt. Minderről itt olvashattok.

A kommentből kiderül, a borítót a jogtulajdonos nem akarta eladni, ilyenkor pedig nem igazán lehet mit tenni, mégsem nyomhatják rá engedély nélkül a könyvre, hiszen annak büntetés lenne a vége.

És miért nem akarta eladni a jogtulajdonos? Erről csak tippelni lehet, de szerintem az lehet a háttérben, hogy időközben megjelent Amerikában a teljes sorozat új borítókkal, és a régebbi kiadások borítóin lévő fotókat ezért nem értékesítik már.

Persze ez csak tipp, sok minden lehet a háttérben, például egy másik tipp az, hogy a képeket készítő fotós és a külföldi kiadó között lejárt a szerződés a képek felhasználását, értékesítését illetően. Egy viszont fontos: a kiadó tájékoztatása alapján megpróbálták.

Akárhogyis, én nagyon bízom benne, hogy a könyvnek azért esélyt adtok majd, mert csupa jót hallani róla. És igen, tényleg szép az eredeti borító, de azért a magyar se rossz 😉

A Végtelen lovag eredeti amerikai borítója