Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Mégsem jelenik meg a rasszista és nőgyűlölő szerző könyve Amerikában!

Nemrég robbant a bomba, a Simon & Schuester kiadó úgy döntött, mégsem adja ki az amerikai meleg botrányhős, Milo Yiannopoulos szókimondó, Dangerous (Veszélyes) című memoárját.

Milo Amerika-szerte jól ismert a rasszista nézeteiről, de nőgyűlölő és iszlám-ellenes megszólalásai is voltak bőven. Szerinte például a feminizmus olyan, mint a rák, csak pusztít… Többek között a Twitterről is kitiltották, miután a Szellemírtók film színes bőrű hősnőjét, Leslie Jones-t támadta a származása miatt. De a tévés szereplései után sem lett sokkal közkedveltebb.

Nemrég kikerült két videófelvétel Milóról, ami sokaknál betette a kaput. Az egyikben a pedofíliát támogatva arról beszélt, hogy a beleegyezési korhatár szexuális aktusban nem jelent semmit, és a fiatal fiúk – idősebb férfiak közötti szexuális kapcsolat igen pozitív élmény lehet. Mondta mindezt úgy, hogy állítása szerint 13 és 16 éves kora között egy pap inzultálta őt.

Bármennyire is közismert Amerikában Yiannopoulos, a kiadó úgy döntött, ezek után nem adja ki a könyvét, így bukta a 250 ezer dolláros előleget. A történet viszont szerencsére itt nem áll meg.

A hírhedtségét a Breitbart News (nem túl kedves) oldal szerkesztőjeként kezdte, de már nem dolgozik ott, ugyanis több tucatnyi kollégája helyezte kilátásba, hogy nem hajlandóak együtt dolgozni a pedofíliát támogató Milóval. Korábban szó volt arról is, hogy beszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió éves konferenciáján, de azt is lemondták, és vélhetően ez még csak a kezdet.

Facebookon próbált magyarázkodni, angolul itt olvasható a közleménye. Yiannopoulos mindenesetre nem arról ismert, hogy a rasszista elveit magába fojtaná, így ígérete szerint hamarosan új oldalt indít, ahol tovább írja majd a (szerinte) „provokatív vicceit„. Youtube csatornája is van, hogy legyen hol hirdetnie az „igét”.

Valamiért képtelen vagyok azt mondani, hogy sok sikert…