Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Letarolta Amerikát a Mielőtt megismertelek film!

Megérkeztek a box office adatok, ami alapján végre pozitív hírről számolhatunk be egy regényadaptáció kapcsán. És ez miért is igazán jó? Nemsokára kifejtem.

mielott-megismertelek-film-01

Csütörtökön mutatkozott be Amerikában a Jojo Moyes regénye alapján készült Mielőtt megismertelek című film Emília Clarke (Trónok harca) és Sam Claflin (Az éhezők viadala) főszereplésével. A film mindössze 20 millió dollárból készült, ami bár rengeteg pénz, de Amerikában drágábbak szoktak lenni a filmek.

És mi az igazán jó hír? Hogy rögtön az első hétvégén 18 milliót kaszált a film Amerikában, nemzetközileg pedig 7 millió dollárt, így tulajdonképpen vissza is hozta a gyártási költségeit, és ezentúl minden dollárt nyereségként könyvelhet el a stúdió.

mielott-megismertelek-film-02

No de ez miért is jó nekünk? Egyfelől Amerikában már megjelent a könyv második része, az After you, így jóval nagyobb esélyt nyílt rá, hogy az is megérkezhessen a mozikba.

Másrészt az utóbbi időszakban sok bukás volt a regényadaptációk terén, gondoljunk csak Az ötödik hullámra vagy az Alice tükörországbanra. A Mielőtt megismertelek viszont a Ha maradnék, vagy a Csillagainkban a hiba után újfent bizonyított: egy jó romantikus történet kis költségvetésből, tehetséges színészekkel elkészítve igenis sikeres lehet anyagilag. Bízzunk benne, hogy a stúdiók még több regénynek adják majd meg a lehetőséget!


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading