Monika Feth – Az Eperszedő

Monika Feth – Az Eperszedő

0
Oszd meg!

Krimiket nem csak könyvekben, hanem a filmekben is messzire elkerülöm – ennek az oka egyszerű, legtöbb esetben untatnak. Találjuk meg a gyilkost, nyomozzunk, kutassunk, na bumm, nekem ettől ezek nem válnak érdekessé ezek a produktumok. Az Eperszedőt se akartam elolvasni, egy ismerősöm beszélt rá. A közepénél járhattam, mikor beszélgettem vele, és elmondtam, miképpen fog folytatódni a történet és mi lesz a nagy lezárás. Egy másodpercre lesápadt, majd azt mondta, nem, ez nem igaz és tök nagyot tévedek. Spoiler: Nem fog Jette belezúgni Georgba és fordítva, és dehogyis, hogy képzelem. Gondolhatjátok hogy éreztem magam mikor a könyv végére értem… Maga a történet ábrázolása nagyon nem tetszett, annyira kiszámítható volt az egész, hogy az már fájt. Nem szó szerint de azért kellemes érzés sem volt. Egyszerűen jobb és szerethetőbb könyvekhez vagyok szokva – vagy ennyit számítana a műfaj? Akárhogyis, az Eperszedőt biztos nem olvasnám el még egyszer és az esetleges filmfeldolgozást is messziről elkerülném. Nem azért, mert olyan szörnyű lett volna, mert ez nem igaz. Egyszerűen untatnak azok a könyvek, ahol a közepén meglehet mondani mi lesz a vége.

Az egyedüli ami tetszett az a jellemábrázolás és a szerkezet. Utóbbi nagyon érdekes volt, minden főbb szereplőre külön kitértek, és ez így volt jó. Talán itt nem is az volt a lényeg, hogy mi lesz a vége, hanem az utazás, amíg eljutunk oda. A karakterek ábrázolása is egész jó volt, leginkább a lelki része, gondolok itt a sorozatgyilkosra, aki tulajdonképpen áldozatnak hitte saját magát. Mert gyerekkorában verték és a nagyanyja a bilbiát olvastatta vele, ő pedig egy szentet keresett, egy olyan lányt, aki nem mocskolja őt be, akivel összeházasodhat és boldog lehet. De azok a gaz lányok átváltottak “kígyó” üzemmódba, aminek Georg nem tudott ellenállni – de mivel őt is mocskossá tették, bűnhődniük kellett. Én legalábbis ezt a következtetést vontam le belőle, és ez a részlet tetszett is.

Értékelés: 5/10
Egy krimirajongó biztos másképpen ítéli meg, nekem köszönöm ennyi bőven elég volt, ahogy a műfajból is, legalább egy évig nem is akarok semmiféle gyilkos után “kutatni” – öhm, Pretty Little Liars. Kivétel, ami erősíti a szabályt.

254 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

Nincs hozzászólás