Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Michelle Heard – Falcon (Trinity Akadémia 1.)

Vannak azok a könyvek amiknek az ember ránéz a borítójára, és már önmagában az elég ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődést. No nálam a Falcon ilyen, különösen mert tudtam róla előzetesen, hogy a Royal fiúk rajongóinak ajánlják. Amúgy, egyet is értek, ha szeretted Erin Watt sorozatát, Falconnak is érdemes esélyt adnod.

* Elolvasnád? Szerezd be a kiadótól kedvezménnyel! *

 

A könyv főszereplője egy Layla nevű fiatal lány, aki az édesanyja főnökének hála bekerül egy elit privát egyetemre ösztöndíjasként, ahol viszont fél elmondani, hogy szegény, nehogy rászálljanak. A helyet három srác irányítja, Falcon, Lake és Mason, akik amúgy legjobb barátok, és az ő szüleik alapították az egyetemet. Laylának rögtön megtetszik a szexi Falcon, aki viszont sokszor sértésekkel, durvább beszólásokkal próbálja távol tartani magától az embereket. Layla pedig próbál ellenállni, de…

Először is, szögezzük le: ez a könyv minden, csak nem tökéletes. Időnként például elég sekélyes a szereplők gondolkodása, és történnek benne érthetetlen dolgok, mint amikor a főszereplőnk egy pillanat, és egyetlen mondat („Nem foglalkozom a múlttal„) alat túllép azon, hogy majdnem megerőszakolták. Másnak ettől teljesen jogosan traumái lennének, de ő már az eset éjszakáján azon lamentál, hogy Falcon mennyire jól néz ki. Nekem ez így nagyon nem vágott egybe.

Szintén fájó pont a regényben a leírások hiánya. Én általában erre nem szoktam figyelni, jó a képzelőerőm, itt is elképzeltem én mindent, de a szerző nem sok támpontot adott, szinte semmi leírás nem volt a kötetben, kicsit légüres térben léteztek a párbeszédek, és így a szereplők is.

Viszont minden hibája ellenére szerettem a könyvet. Azt, amit a Royal fiúkban imádtam, hogy miként éli meg egy szegény lány a gazdagok világába való bejutását, itt is nagyon bejött, és leginkább Layla miatt. Ő is egy olyan nagyszájú, visszavágós lány, akinek a helyén van a szíve, erős a humora, de nem tűri az igazságtalanságot. Rengeteget mosolyogtam rajta (no és a legjobb barátján, Kingsley-n is). Lehetetlen volt nem drukkolni neki, hogy rátaláljon a boldogságra, különösen mert szerettem azt, ahogy Falconnal kialakulnak köztük az érzelmek.

A showt nyilván a főszereplő, Falcon vitte el a hátán. Ki ne szeretne egy ilyen jóképű srácot, aki mélyen meg van sebezve? Akinek hiába van hatalmas vagyona, de rossz a családi helyzete, az életét előre eldöntenék helyette, ráadásul az anyja egy akasztanivaló utálatos ember. Falcon sose tudta igazán mi az, hogy szeretet, a könyv pedig tök jól emlékeztetett arra, hogy pénzen nem tudsz boldogságot venni, mert hiába van meg mindened, amire vágysz, ha nem szeretnek az emberek.

Miközben olvastam a könyvet, kedvem lett volna belépni a lapokba és adni egy ölelést ennek a három gazdag srácnak, mert annyira szükségük lett volna rá. Mindent megkaptak, csak a szeretetet nem, az író pedig olyan jól megmutatta azt, hogy Layla nyitottsága, a jósága milyen hatással van rájuk. Hogy egy ölelés, egy kedves szó, az önzetlenség mennyire meg tudja mutatni Falconnak és a barátainak, hogy mire van igazán szükségük. Örökérvényű igazságok ezek, de Heard valahogy rátapintott a magjára, és annyi szép jeleneten át mutatta meg mindezt, amitől nem egyszer szorult össze a szívem. És pont ezért is tudtam igazán drukkolni a párosuknak, mert végig azt éreztem, hogy igen, ez a fiú annyira megérdemli, hogy végre szeressék, és ehhez Layla volt a tökéletes ember.

Értékelés: 8/10

A Falcon kicsit olyan, mint egy dél amerikai telenovella, amiben a szegény, de nagyszájú lány megmutatja a gazdag, sebzett szívű playboy fiúnak, hogy mi is a szeretet és a szerelem. És én talán emiatt is szerettem annyira. Még véletlenül sem tökéletes ez a kötet, sok hibája van, de gyorsan olvasható, mosolyt csal az ember arcára és úgy mesél a szeretet fontosságáról, hogy képtelen voltam lejjebb csillagozni. És hozzá kell tennem, alig várom, hogy elolvassam Mason történetét.

Hogy tetszik a borító? Szerintem tökéletes, mert nagyon passzol a zsánerhez és a tartalomhoz is.

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha szereted a telenovellás elemekkel felturbózott vicces-romantikus sztorikat, ne hagyd ki Falcon és Layla történetét!