Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Mindketten meghalnak a végén: Jön a TikTokon népszerű LMBTQ regény

Már a megjelenése idején is nagy siker volt Adam Silvera regénye, de nemrég újra népszerű lett a TikToknak köszönhetően, ahol több, mint 74 millió bejegyzés született a könyvről.

A kötet végül itthonra is megérkezik, a Menő Könyvek gondozásában olvashatjuk 2022. május 25-én. Mit mondhatnék, oda és vissza vagyok az örömtől, mert az író előző regényét is nagyon szerettem, és alig vártam már, hogy újra olvassak tőle valamit. Ráadásul egy érzelmes LMBTQ történetről van szó, ami külön plusz pont.

A Líra ráadásul meglepetéssel kedveskedik: minden előrendelőnek egy dísztasakos zsebkendő jár ajándékba. És igen, a zsepi nem véletlen, a TikTokon is azért lett népszerű a regény, mert erős érzelmeket vált ki az olvasókból.

* Ide kattintva előrendelheted a könyvet! *

Adam Silvera – Mindketten meghalnak a végén

„Mi, a Végső Barát Zrt. csapata, borzasztóan sajnáljuk, hogy elveszítünk. Őszinte részvétünk mindazoknak, akik szerettek, és azoknak, akik már sosem ismerhetnek meg téged. Reméljük, ma értékes, új barátra lelsz, és vele töltöd végső óráidat.”

Szeptember 5-én, kicsivel éjfél után a Halál-Hírek felhívja Mateo Torrezt és Rufus Emeteriót. Rossz hírei vannak számukra: még aznap meghalnak. Mateo és Rufus nem ismerik egymást, és más-más okokból ugyan, de mindketten szeretnének egy új barátot találni a Végnapjukon. A jó hír: erre is létezik egy alkalmazás, a neve: Végső Barát. Rufus és Mateo ennek segítségével akarnak találkozni, hogy együtt még egy utolsó, nagyszerű kalandban legyen részük – egyetlen nap alatt akarnak leélni egy egész életet.

Adam Silvera bemutatkozó regényét a New York Times komoly, érzékeny műként jellemezte, most pedig itt az elismert író újabb virtuóz alkotása, a felemelő és megsemmisítő, elbűvölő és megragadó Mindketten meghalnak a végén. Ez a történet emlékeztet rá, hogy halál nélkül nincs élet, veszteség nélkül nincs szeretet – és egyetlen nap alatt is megváltoztathatjuk az egész világunkat.

„Üdvözlöm!

A Halál-Hírektől telefonálok.
Sajnálattal jelzem, hogy az elkövetkező huszonnégy óra során az Ön élete korai véget ér. A Halál-Hírek teljes csapata nevében, kérem, fogadja mély együttérzésünket. Ez az utolsó napja, használja ki minden percét, rendben?”