Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Árnyékfeleség: Thrillerbe oltott Jane Eyre átdolgozás közeleg

Charlotte Brontë időtlen klasszikusa, a Jane Eyre itthon is nagy népszerűségnek örvend. Most egy thrillerbe oltott átdolgozást olvashatunk.

A kötet szerzője, Rachel Hawkins szintén ismerős lehet, a Hex Hall sorozatát nagyon szerettem. Most egy jóval komolyabb oldalát mutathatja meg az író.

Az Árnyékfeleség 2021. augusztus 31-én jelenik meg a Centrál Media gondozásában, alább már meg is tekinthető a magyar borító és a fülszöveg.

Rachel Hawkins – Árnyékfeleség

Az állami gondozásban felnőtt Jane kutyasétáltató egy luxusvillanegyedben. Az elegáns házak, fényes terepjárók és unatkozó háziasszonyok világában senkinek nem tűnik fel, hogy időnként elemel egy-két hanyagul elöl hagyott csecsebecsét vagy ékszert. Mint ahogy az sem merül fel senkiben, hogy a Jane talán nem is a valódi neve…

Egy nap megismerkedik a nemrég megözvegyült Eddie Rochesterrel, a környék legszebb házának rejtélyes lakójával. A férfi bálványozott felesége, Bea hajóbaleset áldozata lett.
Jane azonnal meglátja a kínálkozó lehetőséget: Eddie ugyanis nemcsak gazdag és jóképű, hanem elég befolyásos is ahhoz, hogy megadja azt a védelmet, amire a lánynak zavaros múltja miatt szüksége van. Pár hónap elteltével már az esküvőt tervezgetik, és minden idillinek tűnik. Csakhogy a legendás első feleség szelleme beárnyékolja Jane boldogságát.

Bea, ez a becsvágyó szépség a semmiből küzdötte fel magát, és rendkívül sikeres üzletasszony lett. Jane tudja, hogy soha nem érhet fel ehhez az ideálhoz, de lassacskán sejteni kezdi, hogy az első Mrs. Rochesternek is megvoltak a maga titkai…

Feszültséggel teli, vérbeli női regény, amely felfogható Charlotte Brontë időtlen klasszikusa, a Jane Eyre történetének modern átirataként is.