Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Ez volt az 5 kedvenc LMBT könyvem 2020-ban!

Idén összesen 11 olyan regényt olvastam el, amiben legalább az egyik nézőpontkarakter a saját neméhez (is) vonzódott.

A 10 könyv között voltak zseniális történetek is, így nem is volt nehéz kiválasztani közülük azt az 5 kedvencet, amit bármikor, bárkinek ajánlok elolvasásra. Íme!

5. Kiersten White – And I Darken: Egy sötét lélek

A két főszereplős történetben Lada is baromi izgalmas karakter volt, és a testvérét, Radut is szerettem. Izgi volt, ahogy Radu kapcsán megmutatták mit jelentett melegnek lenni az 1400-as évek Törökországában, és jól átjött az is, hogy mennyire reménytelen és fájdalmas érzés, ha a legjobb barátodba vagy szerelmes… aki ráadásul a nővéredért van oda. Ide nekem a folytatást!

4. Saundra Mitchell – The Prom: A végzős bál

Nagyon ritkán olvas az ember egy ennyire jó érzékenyítő regényt LMBT témában. A két szerelmes lány csak egy dolgot szeretne: együtt táncolni a végzős bálon. Ki ne tudna ezzel azonosulni? Mondjuk a szülők egyesülete, akik megtiltják ezt nekik… A történet frenetikus volt, én a stílusát is szerettem, a lányokat pedig a szívembe zártam.

3. Cassandra Clare & Wesley Chu – A mágia vörös tekercsei

Annyi év után olyan jó volt végre egy regény, ami Magnusról és Alecről szólt. Időben visszarepültünk A végzet ereklyéi idejébe, és olyan klassz volt újraélni hogyan is erősödött meg a fiatalok szerelme. Az extra kikacsintások pedig, mint Helenék vagy a kötet végén lévő WTF fordulat feltették az i-re a pontot, és simán a dobogó harmadik helyére jutatták Malec párosát.

2. Sarina Bowen & Elle Kennedy – US: Mi

Mielőtt ezt elolvastam, a HIM-et is újraolvastam, így egyben nagyon klassz volt az élmény, noha a folytatás más hangulatot árasztott, sokkal komolyabb volt. Fontos témákról meséltek az írónők, olyanokról, és baromi hitelesen ábrázolták azt, hogy mit jelent, ha két férfi párkapcsolatba kerül, és olyan döntéseket kell meghozniuk, amikre korábban nem is gondoltam. A srácokat pedig annyira imádom, hogy arra szó nincs.

1. Madeline Miller – Akhilleusz dala

Mindig is szerettem a görög mitológiát, többek között ezért is került közel hozzám a regény. De kétségkívül a két srác nem hétköznapi szerelmének a története miatt vált hatalmas kedvenccé a történet, imádtam eről olvasni. Külön szerettem azt, hogy elgondolkodtatott és olyan emberi sorsokat mutatott be, amik a szívemig hatoltak.