Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Most már hivatalos: Pókember távozik a Marvel filmekből!

Szomorú hír robbant a neten tegnap: véget ért a Sony és a Disney-Marvel megállapodása, így Pókember már nem a Marvel-univerzum része…

A két stúdió eredeti megállapodása úgy szólt, hogy a Sony fizeti a Pókember filmek költségvetését marketing büdzsével együtt, de övék a bevétel 95%-a, míg a Marvel teljes kontrollt kap a Pókember-karakterek kapcsán, és a bevétel 5%-a üti a markukat.

Most ezt a megállapodást akarták úgy újratárgyalni, hogy a Marvel-Disney fizessen minden költség felét, de a bevétel fele is őket illesse. Ami ugye nem kis pénz, a Pókember: Idegenben több, mint 1 milliárdos bevételével minden idők legsikeresebb Sony filmje lett.

A két fél viszont sajnos nem tudott megegyezni, és ma egy közleményben a Sony bejelentette, hogy elváltak az útjaik a Marvel-Disney-vel.

És ez mit jelenthet a következő filmekre? Pókember nem fog feltűnni a Marvel filmekben, a szóló filmjeiben nem említhetik a Marvel stúdiónál lévő karaktereket, így Tony Starkot sem. Utóbbi azért is nagy szívás, hiszen itt nem volt Ben bácsi, Peter karakterfejlődését egészében a Tonyval való kapcsolatára húzták fel.

Öröm az ürömben, hogy kiderült, Tom Holland további két szóló Pókember filmre szerződött, a rendező is visszatér, de kérdés az, hogy a Marvel nélkül tud-e olyan jó lenni, mint eddig… Gyanítom jelentős minőségromlásra készülhetünk. És jelen pillanatban nem is tudom, hogy a Sony, vagy a Marvel stúdióra haragudjak inkább: mert egy biztos, egyik se a mi, azaz a nézők érdekeit tartja szem előtt.


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading