Home Hírek Befutott A medve és a csalogány folytatásának a magyar borítója és fülszövege

Befutott A medve és a csalogány folytatásának a magyar borítója és fülszövege

Bár a kiadó ígérete szerint már a Könyvhétre érkezett volna, akkor még nem tudott megjelenni A medve és a csalogány várva várt folytatása. Most viszont leleplezték a gyönyörű borítót és a fülszöveget is, igaz, megjelenési dátum még nincs, de bízzunk benne, hogy nem kell rá sokat várni.

Katherine Arden – A lány a toronyban

A Medve és a Csalogány varázslatos története tovább folytatódik. A rettenthetetlen fiatal nővé serdült Vászját választás elé állítják: vagy férjhez megy, vagy kolostorba vonul. Ő azonban inkább megszökik otthonról – ám hamarosan az ostrom alá kerülő Moszkva városának védelméhez kell segítséget nyújtania.

Vászja számára nincs túl sok lehetőség, miután árvaságra jutott, és faluja boszorkánynak kiáltotta ki: vagy zárdába vonul, vagy hagyja, hogy a nővére összeboronálja egy moszkvai herceggel. Bármelyiket is választja, egy toronyba zárva éli majd le az életét, elzárva a tágas világtól, melyet annyira szeretne felfedezni. Így hát a kalandot választja: fiúnak álcázva magát lóháton nekivág az erdőnek. Miután a falvakat rettegésben tartó útonállókkal folytatott küzdelemben kivívja magának a moszkvai nagyherceg elismerését, gondosan meg kell őriznie a titkát, hogy valójában lány, nehogy elveszítse az uralkodó jóindulatát – még akkor is, amikor rájön, hogy a nagyhercegséget olyan titokzatos erők fenyegetik, melyeket csak ő, Vászja tud megállítani.