Home Hírek Na ne! Betiltották Jennifer L. Armentrout könyveit egy amerikai gimiben!

Na ne! Betiltották Jennifer L. Armentrout könyveit egy amerikai gimiben!

Jennifer L. Armentrout egy elég khm, érdekes olvasói levelet osztott meg a minap. Ebben az szerepel, hogy az írónő könyveit szó szerint kitiltották egy amerikai gimnáziumból!

És mi a kitiltás oka? Szerintük az írónő könyvei túl sok vitát és “őrületet” eredményeznek, meg amúgy se valók a diákok számára. Na akkor itt most álljunk meg egy pillanatra.

Mi az irodalom legfőbb célja?
Az, hogy gondolkodásra késztesse az embert.

Persze, sok egyéb pozitív hatása is van, de a legfőbb cél szerintem akkor is az, hogy az emberek agyaljanak a történeten, a karaktereken, levetítsék akár a saját életükre, és így tovább…

Ha én iskola igazgató lennék, és látnám, hogy van egy könyv, amin a gyerekek vitatkoznak, amiről beszélgetnek, akkor hülye lennék kitiltani. Egyrészt örülnék, hogy maguktól olvasnak. Másrészt pedig beszélgetnék velük (akár tanórán) az adott történetről.

Szomorúan látom, hogy ebben az intézményben máshogy állnak hozzá. Tiltják azt, aminek örülni kéne: olvas a gyerek! Oké, aláírom. Az írónő összes könyve nem biztos, hogy való ennek a korosztálynak, a Várok rád! sorozatban például sok a szex jelenet. De mi a gond a Luxen, vagy a White Hot Kiss könyvekkel? Hiszen azok YA történetek!

Az olvasó története szerencsére pozitív véget ért, ugyanis beküldette a gyerekével a luxen spin-off The Darkest Start, ami máris körbejár az osztályban. Ajjaj! Még a végén kiderül, hogy a tinik szeretnek olvasni. Csak úgy tűnik nem mindegy, hogy mi kerül a kezükbe…