Home Hírek LMBT YA regény jön a Gabo Kiadótól, igaz, ügyesen titkolják

LMBT YA regény jön a Gabo Kiadótól, igaz, ügyesen titkolják

A héten vált nyilvánossá, hogy érkezik magyarul Ashley Woodfolk első regénye, az Amerikában is csak most márciusban debütált Ami utánad maradt. Csak az nem derül ki a magyar fülszövegből, hogy részben LMBT regényről van szó.

Sőt, nem csak a fülszöveg, de még a molyos címke sem jelzi az LMBT-témát. Éppen ezért szoktam minden alkalommal csekkolni a goodreads címkéket is, mielőtt kívánságlistára tenném a könyvet, szerencsére most is így tettem. Ezt pedig már most száz százalék, hogy olvasnom kell!

Viszont! Az, hogy magából a fülszövegből nem derül ki a könyv LMBT-mivolta nem a Gabo Kiadó, hanem a magyar nyelv furcsa hibája. Ez van az eredeti fülszövegben: “Logan can’t stop watching vlogs of his dead ex-boyfriend“. Ez pedig a magyarban: “Logan képtelen lekattanni a halott barátja vlogcsatornájáról.

Tehát a fordítás helyes, csak nem adja át a lényeget. Persze, talán érdemesebb lett volna az ex-boyfriendet úgy fordítani, hogy “a halott pasija“.

De nem elítélni akarom a kiadót, sőt, nagyon örülök, hogy jön magyarul a könyv, annak meg pláne, hogy ennyire hamar. És mivel Angie Thomas is imádja, tuti, hogy én is fogom. Már várom, hogy olvashassam. 2018. július 31-én meg is jelenik!

Ashley Woodfolk – Ami utána maradt

A zene hozta össze Autumnt, Shayt és Logant. A halál akarja őket szétválasztani.

Autumn mindig is tisztában volt önmagával. Tehetséges művészpalánta, lojális barát. Shay két dologban definiálta személyiségét: az ikertestvérével, Sashával való kapcsolatában és a zene iránti rajongásban. Logan pedig sosem félt szerelmes dalt írni, ha a szerelmi élete éppen nem alakult túl fényesen.

De amikor mindannyiuk életében bekövetkezik a tragédia, a zene valahogy egyikük számára sem jelent vigaszt. Logan képtelen lekattanni a halott barátja vlogcsatornájáról. Shay úgy érzi, nem tud új tartalmat szolgáltatni zenei blogjára. Autumn pedig olyan üzeneteket ír, amelyekre már sohasem kaphat választ.

Mindannyian azon tűnődnek, mi lett volna, ha ez nem történik meg. De mivel megtörtént, arra a kérdésre kell választ találniuk, hogyan tovább…

Ashley Woodfolk a Rutgers Universityn végzett bölcsészként, Brooklynban él. Jelenleg gyermek- és ifjúsági könyvek marketingjével foglalkozik. Az Ami utánad maradt az első regénye.