Home Könyvek listák Az 5 kedvenc New Adult hősnőm

Az 5 kedvenc New Adult hősnőm

Pont a tavalyi Nőnapra került fel az oldalra az 5 kedvenc Young Adult hősnőm cikk. Mivel most is Nőnap van, jön a második kiadás, csak ezúttal a New Adult regények hősnői között néztem szét. Íme a poszt, és Boldog nőnapot mindenkinek!

Faith – Mindig és Soha (Benina)

Egyszerűen döbbenet az, amin Faithnek keresztül kellett mennie a regény során. Az üldözés, a sok haláleset, és az a rengeteg kínzás…

De Faith nem adta fel egy pillanatra sem, és többek között ez volt az, ami annyira szerethetővé tette a karaktert. A jelleme, az ereje, és az, hogy minden rossz ellenére nyitott maradt a szerelemre.

Ella – Papír hercegnő (Erin Watt)

Egy született túlélő – igaz, nem volt más választása. Ellát sztiptíztáncos anyja nevelte egyedül (vagy az aktuális brutális pasijával), így a lány hamar önálló lett, anyja halála után pedig szó szerint is azzá vált.

És pont ez az erő, kitartás, és ami talán a legfontosabb, a józan ész volt az, amiért annyira megszerettem őt. No meg persze a beszólásai, mert azok tényleg mindent vittek. Ellát pedig csak imádni és tisztelni lehet – legalábbis, szerintem.

Auburn – Confess: Vallomás (Colleen Hoover)

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy Auburn a kedvenc Hoover hősnőm. De ha a legerősebbre gondolok, akkor egyértelműen Lilly (Velünk véget ér) és Auburn jut eszembe. És ez nem véletlen.

Nem sokan maradtak volna állva egy olyan ringben, amiben Auburnnek kellett küzdenie. A tinédzserkori szerelmének elvesztése már önmagában K.O. lehetett, de ami utána jött… Az a sok év, amíg hadakozott, próbálta visszaszerezni a kontrollt és a gyermekét, és mindent ennek rendelt alá. No és a könyv vége! Ott jött meg igazán. Nehéz spoilerek nélkül mesélni, de úgy érzem, a listán a helye.

Kacey – Tíz apró lélegzet (K.A. Tucker)

Te mit tennél, ha egy balesetben meghalna a legjobb barátnőd, a pasid és a szüleid is? Ha végignéznéd, és a kocsiban te lennél az egyetlen, aki túléli? És ezután a húgodról kéne gondoskodnod… Megremegtél, ugye?

Imádtam végigélni a regényben azt, ahogyan Kacey felnő a feladathoz, egyre erősebb lesz, és már nem csak túlél, hanem mer szeretni, és talán még megbocsátani is. Kacey néha esendő, megvannak a maga gyengeségei, de a múltja miatt ez természetes. Ahogy mindebből feláll, és harcol: az egyenesen tökéletes.

Liza – Egyszeregy (Zakály Viki)

Ő az a típusú hősnő, akit az ember vagy kedvel, vagy nagyon nem. Én szerettem, nem volt vele különösebb bajom. A listára pedig egyértelműen a könyv vége miatt került fel.

Liza olyat tett, amit soha egyetlen New Adult hősnő még a világtörténelemben. (Na jó, az általam olvasott könyvek között). Spoiler miatt beszínezem: nem a bunkó rosszfiút választotta, hanem a helyes jó srácot. Ugye milyen durva? Ilyen a világon nincs! És mégis van.

(Na jó, tényleg nincs, mert a második rész, az #Egyszercsak végén naná, hogy úúúgy dönt, ezért nem fogom soha elolvasni azt a könyvet.)