Home Hírek Szólíts a neveden – Itt a magyar fülszöveg és borító

Szólíts a neveden – Itt a magyar fülszöveg és borító

Már csak pár nap, és itthon is érkezik a Szólíts a neveden! A könyv megjelenése 2018. február 5-én esedékes, nem sokkal a film hazai bemutatója előtt.

Szerencsére a kiadó megtartotta a filmes borítót, igazán gyönyörű lett a kompozíció. Alább megnézhetitek a fülszöveggel együtt, és a könyvről hamarosan értékeléssel is jelentkezem.

André Aicman – Szólíts a neveden

André Aciman olasz riviérán játszódó regénye egy kamasz fiú és a családi nyaralóvendég, egy ifjú amerikai kutató között váratlanul kibontakozó, elsöprő szerelem története. A vonzalom, amelynek következményeivel egyelőre képtelenek szembenézni, felkészületlenül éri a fiatalokat. Az együtt töltött nyári hetek során mindketten küzdenek saját érzéseikkel, egyszerre tartva környezetüktől és saját maguktól. Vakmerően igyekeznek elérni azt, amiről sejtik, talán soha többé nem adatik meg nekik: a két ember közötti legteljesebb egységet.

A Szólíts a neveden korunk egyik legcsodálatosabb szerelmi története, amely egy csapásra klasszikussá vált.

A regény alapján készült film Luca Guadagnino rendezésében, Armie Hammer és Timothée Chalamet főszereplésével, a háromszoros Oscar-jelölt James Ivory forgatókönyvéből február 8-tól látható a magyar mozikban.

A Publishers Weekly és a The Washington Post AZ ÉV LEGJOBB KÖTETÉNEK ítélte o a New York Times felvette AZ ÉV FIGYELEMRE MÉLTÓ KÖNYVEINEK listájára o a New York Magazine felvette FUTURE CANON (“A jövő kánonja”) válogatásába o a Chicago Tribune és a Seattle Times AZ ÉV KEDVENC KÖNYVÉNEK választotta o a Lambda Irodalmi Díj nyertese szépirodalom kategóriában